UNGUR LIVIU ALIN
miercuri, 31 decembrie 2008
LA MULTI ANI!
Vreau ca aceste sarbatori sa va aduca indeplinirea tuturor dorintelor, si va doresc o vacanta plina de pace si liniste.
Sarbatori fericite!
Aho , aho prieteni dragi,
Stati putin si ascultati
Maine anul se noieste
Alin va doreste
Mult belsug si sanatate
Numai reusite-n toate
Ce sa va aduca anul
Norocul sa umple carul
Pace si liniste sufleteasca
Sanatate si iubire!
LA MULTI ANI!
luni, 29 decembrie 2008
CITATUL MEU PENTRU ANUL CARE VINE
duminică, 28 decembrie 2008
CORNEL CHIFOR A DECEDAT
IN cursul nopti a trecut la cele Sfinte,primarul comunei Cornesti,Cornel Chifor de profesie inginer,acesta a fost la al doilea mandat ca primar in Cornesti ales din primul tur cu peste 70%.Chifor era cardiac si avea o operatie de by pas, iar in ultimele zile nu s-a simtit bine, motiv pentru care s-a internat in spital in ajunul Craciunului.
Inmormantarea va avea loc MARTI 30 DEC. in localitatea natala Morau/Cornesti.
s a i f i e t a r a n a u s o a r a !
sâmbătă, 27 decembrie 2008
Presedintele Basescu prezent la onomastica ministului TURISMULUI, Elena Udrea
"Am venit pe la ora 10 seara şi nu ne aşteptam să rămânem până la ora asta", a declarat Udrea. Întrebată ce cadoua a primit de la preşedinte, democrat-liberala a spus că "nu s-a pus problema de cadouri", dar că din partea soţului am primit un costum de ski." Şeful statului şi familia s-au retras apoi la Palatul Foişor din Sinaia, unde vor rămâne şi în zilele următoare.
Gandul...
marți, 23 decembrie 2008
NOUL GUVERN
Calin Popescu-Tariceanu si Emil Boc au semnat protocolul de predare-primire a documentelor privind gestionarea activitatii Guvernului, precum si a problemelor aflate in curs de rezolvare. Premierul Emil Boc si-a preluat atributiile de sef al Executivului si s-a instalat in biroul din Palatul Victoria.
Emil Boc si membrii cabinetului sau au primit ieri votul de investitura din partea Parlamentului si au depus juramantul in fata presedintelui Traian Basescu. Cabinetul Boc va avea astazi, la orele 14.00, prima sedinta de Guvern.
Basescu a spus ca acest Guvern este 100% al Romaniei. "In 2004 am mai investit un Guvern despre care se credea ca este al Romaniei, dar spre sfarsit a devenit partial Guvernul lui Fenechiu, partial Guvernul lui Patriciu, partial al nu mai stiu cui. Va cer sa ramaneti Guvernul Romaniei", a mai afirmat Basescu.Basescu a uitat de aceasta data sa-l etaleze si pe Voiculescu "motanul ", se pare ca a uitat de acuzatiile aduse acestuia pana acuma.Boc va pleca la Bucuresti si cu Stefania Ferenc, Radu Moisin, apropiati lui, dar si Marius Merca, realizator de emisiuni radio.
UN CRACIUN CAT MAI FERICIT
Fie ca ziua in care s-a nascut Hristos sa aduca tuturor zile mai usoare,
mai multe impliniri si fie ca nimeni sa nu mai sufere in vreun fel.
Pace in inimi si in Lume!
Sarbatori cu drag alaturi de cei pe care-i iubim.
TOTI INGERII DIN CER SE VOR ADUNA SI VOR CERE TATALUI CERESC BINECUVANTAREA PENTRU DRAGOSTEA VOASTRA SI PECETLUIREA EI SUB BRADUL DE CRACIUN; ANUL CE VINE SI MULTI DE ACUM INAINTE SA SARBATORITI IN CUIBUSORUL VOSTRU SUB BRADUL VOSTRU ANII CE VOR TRECE FERICITI PESTE VOI
duminică, 21 decembrie 2008
BOC nu poate fara PNL
Minstrul nominalizat al Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, că s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL, pentru a-şi putea continua proiecte începute la minister în timpul guvernării Tăriceanu.
"M-am autosuspendat din calitatea de membru al PNL vineri, pentru a putea continua proiectele începute la venirea mea în Ministerul Justiţiei, în februarie", a spus Predoiu.
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei BPC, că PNL nu a primit demisia lui Predoiu şi că liberalii nu au discutata despre excluderea acestuia.
"BPC a discutat despre coordonarea poziţiilor pe care le au reprezentanţii noştri la comisiile parlamentare la audierea miniştrilor şi atitudinea faţă de programul de guvernare. Am discutat un pic şi despre Predoiu, el este în afara PNL. Nu am primit demisia lui Predoiu, nu cred că e atât de important domnul Predoiu. Repet, este în afara partidului şi mai ales în afara oricărei raţiuni de funcţionare a sistemului democratic din România", a susţinut Orban.
El a subliniat că probabil organizaţia din care face parte Cătălin Predoiu va lua deciziile statutare în această privinţă.
Orban a susţinut că prezenţa lui Predoiu pe lista de guvernare "arată câteva lucruri, că această întovărăşire pentru caşcaval nu a fost capabilă să găsească un ministru al Justiţie şi doi faptul că prin nominalizarea unui ministru al Justiţiei care s-a aflat în guvernul liberal se încearcă pregătirea unei încălecări a Justiţiei sub mandatul unui ministrui al Justiţiei care nu are decât competenţa de a iniţia proiecte de lege şi de a fi ordonator de credite".
La rândul său, preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nici el, nici liberalii nu vor accepta gestul lui Predoiu, refuzând însă să dea un răspuns concret la întrebarea privind excluderea lui Predoiu sau primirea demisiei acestuia.
Din punctul meu de vedere,BOC vrea cu orice pret ca PNL-ul sa fie la GUVERNARE,si este de rasul lumi ca toata lumea se inteba cine va fi la JUSTITIE,ce-l mai urmarit minister ,iar din 2 partide mari nu au reusit sa-si desemneze un ministru.:)))
sâmbătă, 20 decembrie 2008
CATEVA REACTII LA ADRESA LUI VOICULESCU
În favoarea acestor propuneri s-au înregistrat 83 de voturi, iar doi senatori s-au pronunţat "împotrivă".
REACTII
*Basescu a trimpitat si nimic nu a rezolvat,,in fiecare an sa dat in barci cu politica lui, a vrut sa distruga pe cei cu imagine dar nu ea mers'''''';;;;;;;;; o sa ramii mic domn basascu la anul
*Voiculescu a ales vicepres cu 83 de voturi si 2 impotriva...ce mai vreti fratilor? functiile astea se negociaza...asa cum il avem pe boc premier ( halal premier), il avem si pe felix vicepres al senatului!! fara psd-pc- basescu nu putea conduce tara- pe Biruinta lui!
*PC ar fi trebuit eliminata ca si UDMR ! Cu atat mai mult cu cat nu vad ce cauta o ,, adunatura" de 1-2 % ,in Parlament !?. Legea electorala ar trebui sa interzica aliantele dinaintea alegerilor. Cine vrea sa se alieze, s-o faca DUPA ALEGERI .
*Circul era pregătit de când a făcut PSD alianţă preelectorală cu poluţia, ăstaaaaaa, soluţia imorală:)) Ş-abia o comise Zeus... ce mai freamăt, ce mai zbucium! Camera vui de zgomot, şi de pile, şi de cvorum... DAN BÂZDÂC, nu Băselu l-a pus pe Voiculescu unde e acum, ba chiar niţel dimpotrivă, nu ştie cum să-l scoată în off-side, de aici circul de azi din sena.
*Uluitor ! PC are CINCI parlamentari, dintre care DOI vicepresedinti, unul la Senat, altul la Camera ! Atat de mult fac Mustatile (pardon, Antenele) Motanului ?
*NU CREDEAM IN VIATA MEA SA TRAIESC O ASEMENEA SITUATIE, O NENORICIRE DE SECURIST ALES CA SA SCAPE DE JUSTIIE, SUCCES ROMANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII RUSINE DOMNULE BASESCU NE PACALITI FARA SA VA fie frica de dumnezeu8..................11111!!!!!!! mai puteti resoira,n n
Acestea sunt cateva din reactiile cetacenilor tari noastre.
vineri, 19 decembrie 2008
VOM PIERDE 2 EUROPARLAMENTARI
Romanii vor fi chemati la urne pe 7 iunie 2009 pentru a-si alege europarlamentarii.Conform Tratatului de la Nisa, numarul parlamentarilor europeni va fi redus la 736, de la 785 cat este acesta in prezent, astfel ca reducerea va afecta si Romania. Comparativ cu anul 2007, cand au fost alesi 35 de europarlamentari, in iunie vor primi doar 33, dar aceste mandate se vor finaliza abia in 2014. Este primul mandat intreg pe care il vor avea romanii alesi in legislativul european.Alegerile europarlamentare, se vor desfasura simultan in toate cele 27 de state ale Uniunii Europene
Este a saptea oara in istoria de 50 de ani a Parlamentului European cand alegerile pentru aceasta institutie au loc simultan in toate tarile membre.
LISTA MINISTRILOR DIN GUVERNUL BOC
Lista pentru PSD
Ministerul Muncii, Familie si Protectiei Sociale - Marian Sarbu
Ministerul Sanatatii Publice - Ionut Bazac
Ministerul Educatiei si Cercetarii - Ecaterina Andronescu
Ministerul Agriculturii - Ilie Sarbu
Ministerul Administratiei si Internelor - Gabriel Oprea
Ministerul Afacerilor Externe - Cristian Diaconescu
Ministerul Mediului - Nicolae Nemirschi
Ministerul IMM-ului si Mediului de Afaceri - Constantin Nita
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul - Victor Ponta
Vicepremier Dan Nica
Lista pentru PD-L
Ministerul Finanţelor Publice - Gheorghe Pogea
Ministerul Apararii Naţionale - Mihai Stanisoara
Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului Naţional – Teodor Paleologu
Ministerul Tineretului si Sportului - Monica Iacob Ridzi
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuintei – Vasile Blaga
Ministerul Economiei - Adriean Videanu
Ministerul Turismului - Elena Udrea
Ministerul Infrastructurii si Transporturilor - Radu Berceanu
Ministerul Comunicatiilor si Societatii informationale - Gabriel Sandu
Lista ministrilor desemnati si programul de guvnerare vor fi depuse la Parlament. Pentru zilele de sambata si duminica sunt programate audierile ministrilor in comisiile de specialitate, iar luni noul Guvern se va prezenta in fata camerelor reunite pentru a cere votul de investitura. Sa speram ca cele propuse de ei se vor si intampla si in 2012 sa ajugem Germania din urma,dupa promisiunile GUVERNULUI BOC ,ei vor face cat alte tarii in 20...30 de ani.
luni, 15 decembrie 2008
CLUJUL CAUTA PRIMAR
In urma cu ceva timp spuneam pe blogul meu ca in toamna vom avea noi alegeri la Cluj,uni au ras de mine insa uite ca s a adeverit acest lucru.Un lucru bun,decat sa coduci din avion e mai ok asa.Eu sper ca va face ceva si pentru Cluj(dar nu asa cum a facut pentru localitatea natala,Rachitele,adica nimic).Si sper ca nu-si va duce si la Bucuresti acei consilieri personali care semnau actele in locul dansului.
SA VEDEM CINE VREA LOCUL VACANT ...
UDMR fara candidat. UDMR Cluj nu are de gand sa se inscrie in aceasta cursa. Viceprimarul Laszlo Attila, presedintele filialei clujene a acestei formatiuni politice, a precizat ca nu are de gand sa participe la eventualele alegeri anticipate, singura preocupare a sa fiind sa existe o "reprezentare la cel mai inalt nivel in viitorul Guvern al Romaniei
Lapusan, din nou in lupta electorala. De asemenea, liderul PSD Cluj-Napoca si fost candidat la functia de Primar la alegerile din iunie, a declarat ca nu este inca momentul sa se poarte discutii pe aceasta tema. "In momentul in care vedem exact ce se intampla, vom lua o decizie. Nu putem pune caruta in fata boilor", a spus Lapusan.Alte surse ale PSD-ului il arubca pe Vasile Puşcaş in lupta.
Liberalii au mai multe variante.Presedintele PNL Cluj si senator ,Marius Nicoara,deputatul Horea Uioreanu, consilierul local Steluta Cataniciusi cel mai ok pentru acest mandat Lucia Morariu, actual secretar de stat in Ministerul Turismului.
PDL-ul din surse neoficiale dar din interiorul PDL-ului merg pe mana viceprimarului Sorin Apostolu.
Ramane de vazut cine va fi.
VREAU SA REAMINTESC FAPTUL CA O LUNA DE ZILE IN TIMPUL CAMPANIEI LOCALE DOMNUL EMIL BOC SUSTINEA SUS SI TARE CA NU VA PLECA LA BUCURESTI,CA NU VA LACA CLUJUL,SI ASA MAI DEPARTE.
ADIO STOLO...
Din punctul meu de vedere Stolojan este intr-o cadere continnua si nu-si va mai reveni,dupa aceasta decizie nu-i ramani nimic de facut decat o pensionare si plecarea de la ciolan.
duminică, 14 decembrie 2008
19 MINISTERE SI 4 POSTURI DE MINISTRU DELEGAT IN NOUL GUVERN
Noul Cabinet va avea 19 ministere, respectiv
Ministerul Finanţelor Publice
Ministerul Energiei, Industriei şi Resurselor
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
Ministerul Agriculturii, (Pădurilor) şi Dezvoltării Rurale
Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării
Ministerul Sănătăţii
Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei
Ministerul Infrastructurii şi Transporturilor
Ministerul Administraţiei şi Internelor
Ministerul Mediului (şi Pădurilor)
Ministerul Tineretului şi Sportului
Ministerul Turismului
Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Apărării Naţionale
Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei
Ministerul Comerţului, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri
Ministerul Justiţiei şi Reformei Legislative
Ministerul pentru Afaceri Europene.
Guvernul va avea si patru posturi de ministru delegat:
ministru delegat pentru buget
ministru delegat pentru activitatea de cercetare
ministru delegat pentru reforma administrativă
ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul
Dintre cele 23 de portofolii, PSD va avea unul în plus faţă de PDL.
PSD şi PDL au stabilit, prin "Regulamentul privind funcţionarea coliţiei la nivel central şi local", modalitatea de constituire şi funcţionare a Guvernului.
Executivul va cuprinde un post de vice-prim-ministru care va reveni părţii care nu deţine funcţia de prim-ministru.
Partea care nu deţine funcţia de prim-ministru are drept de primă opţiune pentru una dintre celelalte funcţii de membru al Guvernului, se mai arată în document.
Potrivit documentului , repartizarea celorlalte funcţii de membru al Guvernului se va face în sistem paritar, fiecare parte alegând pe rând câte două dintre celelalte funcţii astfel încât numărul miniştrilor ce revine fiecăreia dintre cele două părţi să fie egal.
Conform principiului ministerelor monocolore, funcţiile politice din cadrul unui minister sau altă structură a administraţiei publice centrale revin aceleiaşi părţi, se mai arată în document.
Totodată, documentul prevede că, pe cale de excepţie, la fiecare minister va fi numit un secretar de stat din partea celeilalte părţi.
Repartizarea funcţiilor de secretar de stat, subsecretar de stat şi asimilaţii acestora, precum şi a altor funcţii de conducere din cadrul structurilor aflate în subordinea ori coordonarea Guvernului sau ministerelor, se va face în sistem paritar, pe baza principiilor profesionalismului, competenţei şi integrităţii morale în condiţiile legii, se mai arată în document.
Acesta prevede că Secretariatul General al Guvernului va fi condus de un secretar general desemnat de partea căreia i-a revenit funcţia de prim-ministru şi de un secretar general adjunct, desemnat de partea căreia i-a revenit funcţia de viceprim-ministru.
FSN-ul oficial a fost semnat
Mircea Geoana si Emil Boc au semnat protocolul de infiintare a coalitiei de guverare "Parteneriatul pentru Romania". In discursul de dupa semnare, liderii formatiunilor politice componente ale coalitiei, PSD si PD-L, au repetat ideile reiterate aseara la incheierea negocierilor. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a reamintit ca este un moment istoric, cand stanga si dreapta isi dau mana petru binele national.Geoană a spus că momentul este istoric întrucât, după douăzeci de ani, două partide aparent ireconciliabile au înţeles să îşi unească eforturile într-un moment dificil pentru ţară.
Emil Boc a declarat ca PD-L si PSD pornesc la drum avand ca obiectiv o guvernare stabila si eficienta in vremuri grele. "Am reunit cele mai bune masuri si urgente necesitati pentru ca Romania sa treaca cu bine peste o perioada grea. Am reusit sa colagulam masuri de dreapta si stanga pentru stabilitatea tarii, mentinerea si crearea de noi locuri de munca, mentinerea puterii de cumparare si a cotei unice, contiuarea reformei in justitie, neimplicarea politicului in actul de justitie, reforma profunda a invatamantului', a precizat Boc. El a mai spus ca acest parteneriat nu se face pentru trecut, referire la acuzele de refacere a FSN, ci pentru viitor.Boc a precizat că parteneriatul nu a fost semnat "pentru a reface trecutul".Boc a ţinut să precizeze că respectarea promisiunilor din acest parteneriat va fi adevărata măsură a pactului semnat de cele două partide,insa acest lucru il vom vedea peste 6 luni cand aceasta alianta se va destrama.
SI O VESTE BUNA DE LA UDMR Marko Bela a declarat, duminică, că propunerea PDL privind acordarea unor posturi de secretar de stat într-un Guvern PDL-PSD este inacceptabilă şi că Uniunea va fi în opoziţie în Parlament.Liderul UDMR şi-a exprimat regretul că PSD - care a cerut ca Uniunea să nu fie cooptată la guvernare - şi-a impus punctul de vedere.
joi, 11 decembrie 2008
Deputatul Virgil Pop in libertate
Virgil Pop a fost eliberat de Curtea de Apel Cluj din arestul preventiv. Judecatorii au admis astazi recursul formulat de avocat la decizia Tribunalului Cluj, care a respins initial cererea de eliberare sub control judiciar.Virgil a declarat ca va medita la cele intamplate si se va gandi ce va face.
Virgil va trebui ca o data pe luna sa se prezinte la politie.
Reamintesc faptul ca Virgil a fost arestat preventiv pe 29 de zile in timpul campaniei electorale(datorita faptului ca statea bine in jondaje DNA-ul sa gandit un pic si la el).
luni, 8 decembrie 2008
APEL CATRE LIDERI DE LA CENTRU
FAC UN APEL CATRE LIDERII PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL DE LA CENTRU DE A NU MAI DISCUTA CU UDMR-UL ,NU E CAZUL CA PNL-UL SA AJUNGA DA SE LINGUSEACA PE LINGA UDMR. SPRE DEOSEBIRE DE ALTE PARTIDE UDMR-UL NU STIE NIMIC SA FACA ,EI SE VAD NUMAI LA CIOLAN.DUPA CE PREMIERUL A ANUNTAT CA SE VA CONSULTA PERMAMENT CU UDMR-UL ACESTIA ANUNTA CA FUG CU PDL-UL LA GUVERNARE.
FAC UN APEL CATRE TOATE CELE TREI MARI PARTIDE :"LASATI UDMR-UL IN OPOZITIE,SA VEDEM CE VOR FACE!SE POATE FACE UN GUVERN SI FARA UDMR?!"
OARE DE CE TREBUIE CA UDMR-UL SA FIE LA GUVERNARE TOT TIMPUL?
duminică, 7 decembrie 2008
Oare refacem ALIANTA DA?
Liberalii si democrat liberalii s-au intalnit sambata la sediul PNL pentru a negocia formarea unei majoritati parlamentare. Premierul Tariceanu a declarat ca lucrurile nu au mers foarte lin pentru ca fiecare dintre partide are un mandat pe care trebuie sa-l respecte: “PNL a trebuit sa respecte mandatul cu acea ancora puternica pentru PNL care este functia de prim ministru”. La randul sau, Emil Boc a declarat ca desi cele doua partide au foarte multe puncte comune, exista un aspect asupra caruia nu s-a cazut de acord: functia de prim ministru.
La intalnire au participat Calin Popescu Tariceanu, Dan Motreanu, Bogdan Olteanu din partea PNL. Din echipa de negocieri a PD-L fac parte Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga si Gheorghe Flutur.
Emil Boc a repetat, inainte de a intra in sediul PNL, ca dreapta a castigat in alegeri si ca optiunea PDL este negocierea cu PNL.
Cele patru formatiuni parlamentare - PDL, PSD, PNL si UDMR - si reprezentantii minoritatilor au avut, vineri, la Palatul Cotroceni, discutii cu presedintele Traian Basescu pe tema majoritatii parlamentare.
Declaratia democrat liberalului Emil Boc:Avem foarte multe lucruri in comun cu privire la cele mai importante provocari pe care le are Romania acum: cota unica, atragerea de fonduri europene, reforma educatiei si sanatatii, realizarea unui buget echilibrat, enorm de multe puncte datorita asemanarii programelor noastre de guvernare.
Exista un singur aspect asupra caruia nu am cazut de acord: PD-L apreciaza ca are dreptul moral sa aiba functia de prim ministru.
Candidatul PDL la functia de prim-ministru, Theodor Stolojan, nu a participat la negocierile pe care partidul din care face parte le-a purtat cu PNL.
Declaratia liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu:Lucrurile nu au mers foarte lin pentru ca fiecare dinrtre partide are un mandat pe care trebuie sa-l respecte.
PNL a trebuit sa respecte mandatul cu acea ancora puternica care este functia de prim ministru.
Poate fi o alianta PNL-PDL daca lasam deoparte aberatii ca majorarea salariilor cu 50%.
Pentru noi este important ca planul PNL sa poata fi pus in aplicare la guvernare.
Dorim mentinerea actualei constitutii, noi nu suntem de acord cu un Parlament unicameral.
Ramane sa ne mai intalnim. Urmeaza in zilele urmatoare, pe masura ce fiecare poate sa dea dovada de capacitatea unor concesii, sa mai facem o intalnire
joi, 4 decembrie 2008
ALESI JUDETULUI CLUJ PENTRU PARLAMENT
Lista alesilor pe scurt:
Mihail Hardau, senator in Colegiul uninominal 1, se afla la primul mandat de parlamentar.
Momentan consilier judetean, ales pentru a treia oara consecutiv in aceasta functie. In anul 2005, a renuntat la mandatul de consilier judetean pentru functia de prefect, functie pe care a parasit-o in luna noiembrie a aceluiasi an pentru portofoliul de ministru al Educatiei. In aprilie 2007, Hardau paraseste aceasta functie odata cu iesirea PD de la guvernare. Hardau este profesor universitar la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.
Serban Radulescu, reprezinta tot PD-L , se afla la primul mandat de parlamentar, experienta sa in administratie rezumandu-se la o candidatura la Primaria Cluj-Napoca, in 2000. Radulescu este medic chirurg, seful sectiei de Chirurgie Vasculara a Clinicii Chirurgie II a Spitalului Judetean de Urgenta Cluj(din PNTCD).
Marius Nicoara, senator ales in Colegiul uninominal 3, s-a clasat pe locul doi in acest colegiu,
Nicoara este presedintele PNL Cluj si membru in Biroul Politic National al PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL. Desi activitatea sa politica a inceput inca in ianuarie 1990, Nicoara a intrat in administratie doar in anul 2004, cand a fost ales consilier judetean si apoi presedinte al Consiliului Judetean Cluj. In iunie 2008, a pierdut functia de presedinte in fata reprezentantului PD-L, Alin Paunel Tise. Este consilier judetean.
Alexandru Cordos, desi s-a clasat abia al treilea. El este presedinte executiv al organizatiei judetene. Cordos a fost intre 2000 si 2003 consilier al prefectului si director in Prefectura Cluj, iar din 2004 este consilier local.
Mircia Giurgiu, membru PD-L, aflat la al doiea mandat de parlamentar. Giurgiu s-a clasat pe locul intai in colegiul sau.In anul 2004, Giurgiu a intrat in Parlament pe listele PRM, reprezentand Blocul National Sindical, formatiune cu care PRM avea protocol. In 2005, a fost pentru cateva luni membru al partidului lui Vadim Tudor, dar renuntat la aceasta calitate pastrandu-i independenta pana in octombrie 2008, cand s-a inscris in PD-L.
Daniel Buda, liderul organizatiei judetene a PD-L Cluj. Buda este la al doilea mandat de deputat. A lucrat in cadrul Primariei Cluj-Napoca, intre 1995-1997, dupa care a devenit cadru didactic la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii. Din 1998 este si avocat, membru al Baroului Cluj, iar anul trecut a obtinut si functia de notar public.
Petru Calian unu din multi traseisti politici.Reprezentant al PD-L, Calian este la al doilea mandat de deputat, in 2004 fiind ales pe listele PRM, partid pe care l-a parasit in ianuarie 2006 pentru a se inscrie in PC. Pana in noiembrie 2007 a condus organizatia judeteana a acestui partid, detinand si functii la nivelul conducerii centrale. In prezent, Calian este vicepresedinte al PD-L Cluj. Acesta a fost, intre 2000 si 2004, consilier local, ales pe listele PRM.
Adrian Gurzau. La doar 31 de ani, Adrian Gurzau este cel mai tanar parlamentar de Cluj. De altfel, Gurzau a mai fost cateva luni deputat, in anul 2004, dupa retragerea lui Emil Boc, ales primar. Gurzau se afla la al doilea mandat de consilier local.
Horea Uioreanu, se afla la al doila mandat de deputat si mai are la activ doua mandate de consilier local, intre 1996 si 2004.
Cornel Itu, Consilier judetean din anul 2004, Itu a fost anterior consilier local la Dej. Este presedintele organizatiei Dej a PSD .
Vasile Soporan, este la al doilea mandat de deputat, el fiind intre 2000 si 2004 prefect al judetului Cluj. Vasile Soporan este presedinte al PSD Cluj si profesor universitar la Universitatea Tehnica.
Virgil Pop. Aflat in arest in ultimele zile de campanie electorala, Pop a primit mandatul la redistribuire. El a fost membru PRM pana in 2006, cand a trecut la PC, iar apoi s a inscrie in PNL. A fost consilier judetean intre 2004 si 2008, in prezent fiind consilier local la Turda. A candidat la Primaria municipiului Turda la alegerile din iunie.
Palfi Zoltan, beneficiarul redistriburii mandatelor. Palfi are o vasta experienta administrativa, avand la activ patru mandate de consilier judetean, intre 2004 si 2008 fiind vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.
Mate Andras, se afla la al doilea mandat de deputat, avand in CV si un mandat de consilier local. Avocat de profesie, Mate a candidat la alegreile in iunie la functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, dar a obtinut un scor sub media pe judet a UDMR.
Ceremonia va incepe a orele 12.00, in sala mare de sedinte a Palatului Administrativ, sunt asteptati sa participe toti cei 14 noi alesi, desi prezenta lui Virgil Pop, deputatul de Turda, arestat preventiv sub acuzatia de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, este incerta.Avocatul lui Virgil, Eugen Iordachescu, a declarat ca va solicita DNA sa-i permita noului parlamentar sa fie prezent la ceremonia de maine pentru a-si primi personal mandatul care certifica alegerea sa. Iordachescu a precizat ca a solicitat Tribunalului Cluj sa admita eliberarea provizorie a lui Virgil Pop sub control judiciar.
UN PREMIER CLUJAN...
Intalnire intre membri fostului FSN. Seful PD-L (cel despre care Rus spunea in 2004 ca nu poate conduce nici o raba de nisip, daramite un oras) e legat de numele viitorului prim-ministru. Si ca initiativa acestor negocieri este, de fapt, un urlet pornit tocmai de la Cotroceni din biroul prezidential. Locatarul de la Cotroceni , a cugetat si a hotarat ca e nevoie de o alianta cu PSD chiar daca „draga Stolo” se viseaza premier.
Asa ca a decis sa aplice Constitutia si sa numeasca un prim-ministru social-democrat. Si cum "prostanacul" nu e pe placul sefului Statului, se pare ca salvarea vine de la Cluj si se numeste Vasile Puscas, fost negociator-sef cu Uniunea Europeana si oponent al conducerii centrale a PSD. Suficient de cunoscut in Europa si fara sa fi fost in centrul vreunui scandal, Puscas poate fi solutia pentru ca Basescu sa aiba Guvern de Craciun.
Prin aceeasi intelegere, consilierul local Alexandru Cordos ar urma sa-i ia scaunul lui Calin Platon si sa devina dupa alegeri prefect al judetului Cluj.
Un motiv bun ca Boc sa ramina si la carma partidului,si un bun motiv ca peste 4 ani PNL-ul sa ajunga la 40 % in sondaje.
miercuri, 3 decembrie 2008
CINE VA GUVERNA?!
Din ora in ora politicieni ies la rampa cu noi liste de de aliante.
PSD-ul nu neaga negocierile cu PDL-ul dar Basescu nu-l vrea premie pe Geoana.Geoana merge si in opozitie numai sa ramina la carma partidului ,pe de alta parte Ion Iliescu e dispus sa-l sacrifice pe Geoana pentru Tariceanu numai sa intre la GUVERNARE.PDL-ul vrea GUVERN cu PNL-ul dar fara Tariceanu.Tariceanul vrea la GUVERNARE cu programul PNL-ului.Din punctul meu de vedere nu vad o GUVERNARE buna in triunghiul PSD-PC-PDL,adica va fi o guvernare de maxim 1 un.Si poate ceva alegeri in timpul alegerilor pentru prezidentiale.Boc se intoarce la Cluj fara functie daca nu intra la GUVERNARE,asta dupa ce si-au facut reclama pe spatele lui Stolojan pentru a doua ora iar acesta nu mai iese la rampa cu declarati.
IDEILE PRM-ului IN PARLAMENT
Lia Olguţa Vasilescu, unul dintre politicienii crescuţi de Corneliu Vadim Tudor, care a părăsit PRM anul trecut intrând în PSD, a declarat, astăzi, la Craiova, că ea va duce mai departe în Parlament ideile fostului partid.
Intrată în Senatul României din primul tur într-un colegiu din Dolj, Lia Vasilescu a declarat că regretă declinul în care a intrat PRM: „Mie îmi pare rău de acel partid, pentru că eu cred că trebuie să existe un partid naţionalist în Parlament. Eu voi duce mai departe ideile PRM în Parlament. De exemplu, mă voi lupta să nu treacă statutul minorităţilor aşa cum arată el acum”, a declarat fosta peremistă. Proaspăta senatoarea a mai spus că „nu există niciun viitor pentru PRM.”
marți, 2 decembrie 2008
BRAVO VIRGIL!!!
In urma cu ceva zile ma gandeam ca ce se va intampla cu Virgil pentru ca in sondaje statea foarte bine.Timpul a trecut si minunea a venit. Virgil a fost arestat cu zece zile inainte de alegeri sub acuzatia de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, lipsit de posibilitatea de a-si face campanie tocmai in perioada considerata decisiva pentru obtinerea de sprijin electoral, privat chiar de dreptul de vot, fiind incarcerat in alt colegiu electoral decat cel de domiciliu, Pop a beneficiat de prevederile actualei legi electorale si de sistemul de redistriburie a mandatelor.Desi se afla in arest, faptul ca nu exista o condamnare impotriva sa si nu ii sunt interzise drepturile civile ii confera dreptul de a fi validat ca deputat. Arestul preventiv expira pe 19 decembrie, ceea ce inseamna ca este posibil sa fie prezent la lucrarile Camerei inca de la inceput.
Pop nu va beneficia de imunitatea parlamentara, dar dosarul sau va deveni de competenta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Virgil Pop are experienta in administratie, avand la activ un mandat de consilier judetean si consilier al ministrului pentru IMM.
Lista finala a parlamentarilor de Cluj
Camera Deputatilor
1.Mircia Giurgiu PD-L
2.Daniel Buda PD-L
3. Petru Calian PD-L
4. Adrian Gurzau PD-L
5. Horea Uioreanu PNL
6. Cornel Itu PSD+PC
7. Vasile Soporan PSD+PC
8. Virgil Pop PNL
9. Palfi Mosez Zoltan UDMR
10. Mate Andras UDMR
Senat:
1. Mihail Hardau PD-L
2. Serban Radulescu PD-L
3. Marius Nicoara PNL
4. Alexandru Cordos PSD+PC
PD-L a castigat toate cele sase colegii din municipiul Cluj-Napoca, dar nici unul din restul judetului, chiar daca la Senat avea cele mai multe voturi si in colegiile 3 si 4, iar la Camera Deputatilor a castigat colegiile 7, 8 si 9.
Marius Nicoara va face echipa in colegiul sau cu un deputat liberal, Horea Uioreanu, si doi apartinand PSD, Cornel Itu si Vasile Soporan. Alexandru Cordos va avea doi colegi deputati UDMR, Mate Andras si Palfi Zoltan, si un liberal, Virgil Pop, care va fi validat deputat in lipsa, probabil, el fiind inca sub masura arestului preventiv.
De remarcat faptul ca din cei 14 parlamentari de Cluj, nici unul dintre senatori nu a mai facut parte din legislativ.
Dintre deputati, sapte au mai facut parte din legislativ, cate un mandat pentru Giurgu, Buda, Calian, Uioreanu, Soporan si Mate, si cateva luni pentru Gurzau, in toamna anului 2004. Virgil Pop are experienta in administratie, avand la activ un mandat de consilier judetean si consilier al ministrului pentru IMM. Palfi Zoltan a fost consilier judetean timp de patru mandate, unul dintre mandate fiind dublat de functia de consilier judetean. La randul sau social democratul Cornel Itu, a fost patru ani consilier local la Dej si detine din 2004 si pana in prezent, functia de consilier judetean.
luni, 1 decembrie 2008
CALIN POPESCU TARICEANU RAMINE PREMIER?!
SE INTOARCE BOC LA CLUJ?
In cursul zilei de ieri am reusit sa fac un sondaj in Someseni la 3 secti de votare :la orele 14:00=20%, orele 17:30=27%, orele 20:00=34%, orele 20:50=36% la cele 3 secti de votare din Someseni.Am constatat ca tinerii nu se inghesuie sa voteze iar pensionari au votat pe "BOC" si nu uninomilal adica au mers pe partid nu pe persoana,desi canidatul PDL-ului a fost votat destul de bine acesta nu a avut realizari in aceasta zona.De mentinat este faptul ca ca in zona aceea sunt si ceva locuinte noi ANL care cu mare tam tam s a u predat catre locuitor nu de mult ca poate poate a mai prinde ceva voturi dar din 271 de locuinte ANL aproximativ 350 de persoane cu drept de vot s a u prezentat 27 de persoane la vot.Una peste alta asteptam sa vedem daca Boc se va intoarce la Cluj,acesta a reafirmat ca daca nu va ajunge la GUVERNARE va demisiona din fruntea partidului.Oare va demisiona sau va fi demis?
PNL PENRTU ROMANIA
Premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, conform cărora liberalii au obţinut aproximativ 20% din voturi la alegerile parlamentare, că în urmă cu opt ani PNL avea 7% şi că partidul a crescut împreună cu România.
"PNL şi România au crescut împreună", a spus presedintele PNL-ului Calin Popescu Tăriceanu, care a enumerat succesele Guvernului liberal.Premierul a spus că Guvernul pe care l-a condus a creat 600.000 de locuri de muncă, mai mult decât au fost create în toată perioada din 1990 până în 2004.
Premierul a spus că liberalii sunt decişi să continue reformele începute în timpul guvernării.
"Dragi români astăzi aţi arătat prin votul vostru că aveţi încredere în PNL şi viziunea liberală asupra unei Români mândre şi prospere. Îmi aduc aminte că acum 8 ani, PNL obţinea doar 7 procente şi sunt impresionat de locul pe care îl ocupă acum PNL în societatea românească şi sunt mândru de ceea ce a devenit România. Pe plan internaţional România are acum o poziţie pe care acum 10 ani doar o visam", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.
Tăriceanu a dat asigurări românilor că sub amenţarea crizei economice globale, trebuie continuat planul de creşterii economice şi că PNL se angajează ăn lupta pentru ca românii să ducă o viaţă mai bună.
"Azi eu şi PNL ne angajăm să continuăm lupta ca românii să ducă o viaţă mai bună, stă în puterea noastră să-i ajutăm pe toţi românii să-şi îndeplinească visele. Vreau ca România să meargă înainte şi nu să se întoarcă spre trecut, de acea România are nevoie de lideri politici puternici ", a spus Tăriceanu, invitând partidele să se alăture PNL pentru continuarea aplicării planului creşterii economice în România.
El a subliniat că în această zi politicienii trebuie să lase la o parte "disputele politice fără sens" şi să îşi facă datoria.
"Românii pot avea încredere în mine în capacitatea mea şi PNL de a conduce România în conformitate cu interesele lor pentru o pentru o viaţă mai bună", a conchis Tăriceanu, ţinând să felicite toate partidele pentrucă au participat la acest proces democratic, dar şi pe toţi candidaţii, pe voluntari, şi în special pe Bogdan Olteanu care a fost şef al campaneiei electorale a PNL.
Bravo PNL si tuturor celor ce s a u implicat in aceasta campanie de la toate structurile PNL,TNL,CSL.
SONDAJ LA IESIRE DE LA VOT
Alianţa PSD+PC a obţinut 35,9 %, la alegerile parlamentare de duminică, fiind urmat de PDL, cu 31,1 % şi de PNL, cu 19,9 %, la Senat, conform exit-poll-ului realizat de Insomar şi prezentat de Realitatea TV. Alianţa PSD+PC a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, 36,00 % pentru Senat şi 36,5% pentru Cameră, fiind urmată de PDL, cu 30,6% - Cameră şi 30,9% -Senat de PNL, cu 20,4% - Cameră, 20,2% - Senat, potrivit exit poll-ului realizat de CCSB şi prezentat de Antena3.