UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 7 decembrie 2008

Oare refacem ALIANTA DA?




Liberalii si democrat liberalii s-au intalnit sambata la sediul PNL pentru a negocia formarea unei majoritati parlamentare. Premierul Tariceanu a declarat ca lucrurile nu au mers foarte lin pentru ca fiecare dintre partide are un mandat pe care trebuie sa-l respecte: “PNL a trebuit sa respecte mandatul cu acea ancora puternica pentru PNL care este functia de prim ministru”. La randul sau, Emil Boc a declarat ca desi cele doua partide au foarte multe puncte comune, exista un aspect asupra caruia nu s-a cazut de acord: functia de prim ministru.

La intalnire au participat Calin Popescu Tariceanu, Dan Motreanu, Bogdan Olteanu din partea PNL. Din echipa de negocieri a PD-L fac parte Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga si Gheorghe Flutur.

Emil Boc a repetat, inainte de a intra in sediul PNL, ca dreapta a castigat in alegeri si ca optiunea PDL este negocierea cu PNL.

Cele patru formatiuni parlamentare - PDL, PSD, PNL si UDMR - si reprezentantii minoritatilor au avut, vineri, la Palatul Cotroceni, discutii cu presedintele Traian Basescu pe tema majoritatii parlamentare.

Declaratia democrat liberalului Emil Boc:
Avem foarte multe lucruri in comun cu privire la cele mai importante provocari pe care le are Romania acum: cota unica, atragerea de fonduri europene, reforma educatiei si sanatatii, realizarea unui buget echilibrat, enorm de multe puncte datorita asemanarii programelor noastre de guvernare.
Exista un singur aspect asupra caruia nu am cazut de acord: PD-L apreciaza ca are dreptul moral sa aiba functia de prim ministru.
Candidatul PDL la functia de prim-ministru, Theodor Stolojan, nu a participat la negocierile pe care partidul din care face parte le-a purtat cu PNL.

Declaratia liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu:Lucrurile nu au mers foarte lin pentru ca fiecare dinrtre partide are un mandat pe care trebuie sa-l respecte.
PNL a trebuit sa respecte mandatul cu acea ancora puternica care este functia de prim ministru.
Poate fi o alianta PNL-PDL daca lasam deoparte aberatii ca majorarea salariilor cu 50%.
Pentru noi este important ca planul PNL sa poata fi pus in aplicare la guvernare.
Dorim mentinerea actualei constitutii, noi nu suntem de acord cu un Parlament unicameral.
Ramane sa ne mai intalnim. Urmeaza in zilele urmatoare, pe masura ce fiecare poate sa dea dovada de capacitatea unor concesii, sa mai facem o intalnire