UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 4 decembrie 2008

ALESI JUDETULUI CLUJ PENTRU PARLAMENT

Biroul Electoral Central a validat astazi alegerile parlamentare de duminica. Noii parlamentari de Cluj isi vor primi maine mandatele.Judetul Cluj va fi reprezentat in viitorul legislativ de 6 parlamentari ai PD-L, cate 3 de la PNL si PSD si 2 de la UDMR.
Lista alesilor pe scurt:
Mihail Hardau, senator in Colegiul uninominal 1, se afla la primul mandat de parlamentar.
Momentan consilier judetean, ales pentru a treia oara consecutiv in aceasta functie. In anul 2005, a renuntat la mandatul de consilier judetean pentru functia de prefect, functie pe care a parasit-o in luna noiembrie a aceluiasi an pentru portofoliul de ministru al Educatiei. In aprilie 2007, Hardau paraseste aceasta functie odata cu iesirea PD de la guvernare. Hardau este profesor universitar la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.
Serban Radulescu, reprezinta tot PD-L , se afla la primul mandat de parlamentar, experienta sa in administratie rezumandu-se la o candidatura la Primaria Cluj-Napoca, in 2000. Radulescu este medic chirurg, seful sectiei de Chirurgie Vasculara a Clinicii Chirurgie II a Spitalului Judetean de Urgenta Cluj(din PNTCD).
Marius Nicoara, senator ales in Colegiul uninominal 3, s-a clasat pe locul doi in acest colegiu,
Nicoara este presedintele PNL Cluj si membru in Biroul Politic National al PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL. Desi activitatea sa politica a inceput inca in ianuarie 1990, Nicoara a intrat in administratie doar in anul 2004, cand a fost ales consilier judetean si apoi presedinte al Consiliului Judetean Cluj. In iunie 2008, a pierdut functia de presedinte in fata reprezentantului PD-L, Alin Paunel Tise. Este consilier judetean.
Alexandru Cordos, desi s-a clasat abia al treilea. El este presedinte executiv al organizatiei judetene. Cordos a fost intre 2000 si 2003 consilier al prefectului si director in Prefectura Cluj, iar din 2004 este consilier local.
Mircia Giurgiu, membru PD-L, aflat la al doiea mandat de parlamentar. Giurgiu s-a clasat pe locul intai in colegiul sau.In anul 2004, Giurgiu a intrat in Parlament pe listele PRM, reprezentand Blocul National Sindical, formatiune cu care PRM avea protocol. In 2005, a fost pentru cateva luni membru al partidului lui Vadim Tudor, dar renuntat la aceasta calitate pastrandu-i independenta pana in octombrie 2008, cand s-a inscris in PD-L.
Daniel Buda, liderul organizatiei judetene a PD-L Cluj. Buda este la al doilea mandat de deputat. A lucrat in cadrul Primariei Cluj-Napoca, intre 1995-1997, dupa care a devenit cadru didactic la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii. Din 1998 este si avocat, membru al Baroului Cluj, iar anul trecut a obtinut si functia de notar public.
Petru Calian unu din multi traseisti politici.Reprezentant al PD-L, Calian este la al doilea mandat de deputat, in 2004 fiind ales pe listele PRM, partid pe care l-a parasit in ianuarie 2006 pentru a se inscrie in PC. Pana in noiembrie 2007 a condus organizatia judeteana a acestui partid, detinand si functii la nivelul conducerii centrale. In prezent, Calian este vicepresedinte al PD-L Cluj. Acesta a fost, intre 2000 si 2004, consilier local, ales pe listele PRM.
Adrian Gurzau. La doar 31 de ani, Adrian Gurzau este cel mai tanar parlamentar de Cluj. De altfel, Gurzau a mai fost cateva luni deputat, in anul 2004, dupa retragerea lui Emil Boc, ales primar. Gurzau se afla la al doilea mandat de consilier local.
Horea Uioreanu, se afla la al doila mandat de deputat si mai are la activ doua mandate de consilier local, intre 1996 si 2004.
Cornel Itu, Consilier judetean din anul 2004, Itu a fost anterior consilier local la Dej. Este presedintele organizatiei Dej a PSD .
Vasile Soporan, este la al doilea mandat de deputat, el fiind intre 2000 si 2004 prefect al judetului Cluj. Vasile Soporan este presedinte al PSD Cluj si profesor universitar la Universitatea Tehnica.
Virgil Pop. Aflat in arest in ultimele zile de campanie electorala, Pop a primit mandatul la redistribuire. El a fost membru PRM pana in 2006, cand a trecut la PC, iar apoi s a inscrie in PNL. A fost consilier judetean intre 2004 si 2008, in prezent fiind consilier local la Turda. A candidat la Primaria municipiului Turda la alegerile din iunie.
Palfi Zoltan, beneficiarul redistriburii mandatelor. Palfi are o vasta experienta administrativa, avand la activ patru mandate de consilier judetean, intre 2004 si 2008 fiind vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.
Mate Andras, se afla la al doilea mandat de deputat, avand in CV si un mandat de consilier local. Avocat de profesie, Mate a candidat la alegreile in iunie la functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, dar a obtinut un scor sub media pe judet a UDMR.
Ceremonia va incepe a orele 12.00, in sala mare de sedinte a Palatului Administrativ, sunt asteptati sa participe toti cei 14 noi alesi, desi prezenta lui Virgil Pop, deputatul de Turda, arestat preventiv sub acuzatia de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, este incerta.Avocatul lui Virgil, Eugen Iordachescu, a declarat ca va solicita DNA sa-i permita noului parlamentar sa fie prezent la ceremonia de maine pentru a-si primi personal mandatul care certifica alegerea sa. Iordachescu a precizat ca a solicitat Tribunalului Cluj sa admita eliberarea provizorie a lui Virgil Pop sub control judiciar.