UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 2 decembrie 2008

Lista finala a parlamentarilor de Cluj


Camera Deputatilor
1.Mircia Giurgiu PD-L
2.Daniel Buda PD-L
3. Petru Calian PD-L
4. Adrian Gurzau PD-L
5. Horea Uioreanu PNL
6. Cornel Itu PSD+PC
7. Vasile Soporan PSD+PC
8. Virgil Pop PNL
9. Palfi Mosez Zoltan UDMR
10. Mate Andras UDMR
Senat:
1. Mihail Hardau PD-L
2. Serban Radulescu PD-L
3. Marius Nicoara PNL
4. Alexandru Cordos PSD+PC
PD-L a castigat toate cele sase colegii din municipiul Cluj-Napoca, dar nici unul din restul judetului, chiar daca la Senat avea cele mai multe voturi si in colegiile 3 si 4, iar la Camera Deputatilor a castigat colegiile 7, 8 si 9.
Marius Nicoara va face echipa in colegiul sau cu un deputat liberal, Horea Uioreanu, si doi apartinand PSD, Cornel Itu si Vasile Soporan. Alexandru Cordos va avea doi colegi deputati UDMR, Mate Andras si Palfi Zoltan, si un liberal, Virgil Pop, care va fi validat deputat in lipsa, probabil, el fiind inca sub masura arestului preventiv.
De remarcat faptul ca din cei 14 parlamentari de Cluj, nici unul dintre senatori nu a mai facut parte din legislativ.
Dintre deputati, sapte au mai facut parte din legislativ, cate un mandat pentru Giurgu, Buda, Calian, Uioreanu, Soporan si Mate, si cateva luni pentru Gurzau, in toamna anului 2004. Virgil Pop are experienta in administratie, avand la activ un mandat de consilier judetean si consilier al ministrului pentru IMM. Palfi Zoltan a fost consilier judetean timp de patru mandate, unul dintre mandate fiind dublat de functia de consilier judetean. La randul sau social democratul Cornel Itu, a fost patru ani consilier local la Dej si detine din 2004 si pana in prezent, functia de consilier judetean.