UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 14 decembrie 2008

FSN-ul oficial a fost semnat


Mircea Geoana si Emil Boc au semnat protocolul de infiintare a coalitiei de guverare "Parteneriatul pentru Romania". In discursul de dupa semnare, liderii formatiunilor politice componente ale coalitiei, PSD si PD-L, au repetat ideile reiterate aseara la incheierea negocierilor. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a reamintit ca este un moment istoric, cand stanga si dreapta isi dau mana petru binele national.Geoană a spus că momentul este istoric întrucât, după douăzeci de ani, două partide aparent ireconciliabile au înţeles să îşi unească eforturile într-un moment dificil pentru ţară.
Emil Boc a declarat ca PD-L si PSD pornesc la drum avand ca obiectiv o guvernare stabila si eficienta in vremuri grele. "Am reunit cele mai bune masuri si urgente necesitati pentru ca Romania sa treaca cu bine peste o perioada grea. Am reusit sa colagulam masuri de dreapta si stanga pentru stabilitatea tarii, mentinerea si crearea de noi locuri de munca, mentinerea puterii de cumparare si a cotei unice, contiuarea reformei in justitie, neimplicarea politicului in actul de justitie, reforma profunda a invatamantului', a precizat Boc. El a mai spus ca acest parteneriat nu se face pentru trecut, referire la acuzele de refacere a FSN, ci pentru viitor.Boc a precizat că parteneriatul nu a fost semnat "pentru a reface trecutul".Boc a ţinut să precizeze că respectarea promisiunilor din acest parteneriat va fi adevărata măsură a pactului semnat de cele două partide,insa acest lucru il vom vedea peste 6 luni cand aceasta alianta se va destrama.
SI O VESTE BUNA DE LA UDMR
Marko Bela a declarat, duminică, că propunerea PDL privind acordarea unor posturi de secretar de stat într-un Guvern PDL-PSD este inacceptabilă şi că Uniunea va fi în opoziţie în Parlament.Liderul UDMR şi-a exprimat regretul că PSD - care a cerut ca Uniunea să nu fie cooptată la guvernare - şi-a impus punctul de vedere.