UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Tinerii liberali sunt pregătiţi pentru a fi promotorii instituţiilor UE în România

Tineretul Naţional Liberal şi Cluburile Studenţeşti Liberale, alături de partenerii European Liberal Forum şi Institutul de Studii Liberale, au lansat pe 22 septembrie Programul Naţional de Promovare a Instituţiilor Europene, care include 20 de seminarii cu tema „Instituţiile Uniunii Europene: Roluri şi Responsabilităţi”.

Programul răspunde necesităţii de cunoaştere a instituţiilor şi mecanismelor de funcţionare ale Uniunii Europene, având în vedere amplificarea continuă a relaţiilor dintre România şi celelalte state membre. Scopul acestui Program este pregătirea unui număr de aproximativ 1.000 de tineri la nivel naţional cu privire la aspectele fundamentale pe care le implică faptul că România este membră a Uniunii Europene. Coordonatorul Programului este senatorul Cristian David, Directorul Institutului de Studii Liberale.

Duminică, 23 octombrie, seminarul „Instituţiile Uniunii Europene: Roluri şi Responsabilităţi” va avea loc la Cluj-Napoca, în sala de conferinţe a Hotelului Pami(Calea Mănăstur, numărul 39), începând cu orele 9:00. Vor participa 25 de tineri liberali din filialele Cluj şi Bistriţa.

În urma acestui Program naţional, cei peste 1.000 de participanţi vor fi în măsură ca, la rândul lor, să transmită mai departe altor tineri informaţii esenţiale legate de instituţiile europene.