UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 25 octombrie 2011

Tineretul Național Liberal susține rolul tinerilor români în promovarea unei Românii demne

Tinerii liberali, reuniți în Biroul Permanent Național al Tineretului Național Liberal, duminică, 23 octombrie a.c., au dezbătut la Cugir, județul Alba, problema degradării continue a imaginii României pe plan internațional.

Tineretul Național Liberal consideră că acțiunile iresponsabile ale Guvernului și Președinției României sunt o sursă de umilință pentru poporul român. Insuccesul intrării României în spațiul Schengen și al accesului liber al cetățenilor români pe piața europeană a muncii sunt urmarea directă a prestației lamentabile a guvernului și a președintelui Traian Băsescu.

Reuniunea TNL a reiterat rolul esențial al tinerilor români în deschiderea României spre nevoile reale și aspirațiile cetățenilor săi, atât pe plan intern, cât și internațional, cu precădere în spațiul Uniunii Europene. ”Trebuie să creăm acea Românie în care oamenii să aibă oportunitatea de a călători, a învăța și a munci liber în Uniunea Europeană, dar și șansa de a se întoarce de bunăvoie, și nu din constrângere, într-o Românie în care să le facă plăcere să trăiască”, a declarat, cu acest prilej, Florin Alexe, președintele TNL.

Astfel, în urma ședinței Biroului Permanent Național, TNL a hotărât următoarele:

1. Susținerea tinerilor printr-un program coerent de politici de tineret

Comisia de specialitate pe probleme de tineret din cadrul TNL, condusă de deputatul PNL Bogdan Tîmpău, și-a asumat elaborarea unui Program de Politici Liberale pentru Tineret care să reflecte probleme reale ale tinerilor din România și să propună măsuri adecvate. Începând cu luna noiembrie, vor fi organizate dezbateri publice în toate cele opt euroregiuni ale țării. Vor fi invitați să participe reprezentanți ai structurilor societății civile care desfășoară programe și activități în zona de tineret. Dezbaterile vor fi deschise și mass-media. Propunerile rezultate în urma consultărilor vor fi centralizate și sistematizate în cadrul Programului de Politici Liberale pentru Tineret.

2. Susținerea în cadrul Congresului LYMEC a unei ”Rezoluții privind precedentul restricționării accesului cetățenilor români pe piața muncii din Spania”

În perioada 2-6 noiembrie 2011, va avea loc la Barcelona Congresul Tineretului Liberal European (LYMEC), având ca temă dinamica forței de muncă pe piața europeană. Delegația TNL – formată din Claudia Benchescu, membru în Biroul European LYMEC, Cosmin Lefter și Silviu Grigorescu – va prezenta spre adoptare o Rezoluție prin care dorim să atragem atenția Consiliului Europei și tuturor statelor membre UE asupra faptului că restricționarea accesului liber al cetățenilor români pe piața muncii din Spania este un precedent periculos care îngrădește libertățile fundamentale stipulate în Tratatul de instituire a Comunității Europene.

3. Acordarea importanței cuvenite personalităților României care pot, cu adevărat, să susțină cauza unei Românii demne

M.S. Regele Mihai I al României este una dintre puținele personalități române care au forța și căderea morală de a susține în fața întregii lumi imaginea unei Românii demne. La discursul aniversar pe care Maiestatea Sa îl va rosti în fața Parlamentului României va fi prezentă o delegație a TNL formată din 30 de tineri. Este un gest de respect pe care il datorăm unui mare om de stat al României. ”Trăim un moment istoric și vom fi acolo pentru că suntem români”, a declarat Florin Alexe, președintele TNL.