UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 4 noiembrie 2011

Şapte lanţuri şi o cătuşă

Contractul de întreţinere al Cluj-Arena se anunţă mult mai bănos decât pare. Deşi încă nu s-a anunţat oficial organizarea unei licitaţii pentru acordarea acestui contract, câştigătorul a fost stabilit şi şpaga a fost luată în avans.

Afacerea a fost atât de tentantă încât o firmă apropiată Brânduşei Miron, consilier local PDL şi director al Societăţii Univers T, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a fost dispusă să dea 25.000 de euro şpagă pentru a obţine contractul.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, mâna dreaptă a lui Alin Tişe, s-a oferit ca pentru o sumă de 20.000 – 25.000 de euro să intervină pentru a influenţa viitoarea licitaţie astfel încât lucrările să ajungă la cine trebuie. Cum şpăgarul era omul care a organizat toate licitaţiile Consiliului Judeţean Cluj în ultimii trei ani de zile, influenţa şi capacitatea sa de a mânări acordarea unui contract din bani publici nu a fost pusă la îndoială, patronul firmei respective fiind dispus să ofere în regim de maximă urgenţă prima rată din şpagă. 10.000 de euro au ajuns sub canapeaua lui Radu Bica în câteva zile de la negocierea şpăgii cu firma dornică să câştige un contract serios din fonduri publice.

Pentru că suma vehiculată pentru întreţinerea întregului stadion variază, în funcţie de vorbitor, de la 20.000 de euro lunar la 60.000 de euro lunar, TNL Cluj-Napoca a depus o cerere (nr. 30099/03.11.2011) adresată domnului Alin Tişe şi una (nr. 69/3.11.2011) adresată domnului Radu Raţiu, director Cluj Arena S.A, prin care solicităm o serie de informaţii despre costurile lunare pe care le presupune întreţinerea Cluj-Arena:

• Care este costul lunar pentru întreţinerea lifturilor la Cluj Arena?
• Care este costul lunar pentru întreţinerea sistemului video de supraveghere al Cluj Arena?
• Care este costul lunar pentru întreţinerea gazonului de pe Cluj Arena?
• Care este costul lunar pentru întreţinerea sistemului de turnicheţi?
• Care este costul lunar pentru întreţinerea softurilor care asigură funcţionarea sistemului video, a instalaţiei de turnicheţi şi a tabelelor de marcaj?
• Care este costul lunar pentru a asigura protecţia şi paza Cluj-Arena în perioada dintre evenimente?
• Care este costul lunar pentru a asigura curăţenia obiectivului Cluj-Arena?
• Care este costul lunar pentru întreţinerea instalaţiilor electrice (inclusiv a instalaţiei de nocturnă)?
• Care este costul lunar al facturii pentru curent la Cluj-Arena (în perioada dintre evenimentele contractate)?
• Care este costul lunar pentru întreţinerea instalaţiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu?
• Care este costul lunar pentru verificarea şi întreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor?
• Care este costul lunar pentru întreţinerea sistemului audio al Cluj-Arena ?
• Care este procentul şi suma fondului de salarii al angajaţilor S.C Cluj-Arena S.A, din bugetul total al societăţii?

În finalul acestei cereri, solicităm de asemenea şi specificarea sumei totale plătite lunar pentru a se asigura întreţinerea Cluj-Arena.

Organizaţia de Tineret a PNL Cluj-Napoca a făcut acest demers pentru a obţine o poziţie oficială, probată prin acte, cu privire la costul total lunar al întreţinerii noului stadion, astfel încât opinia publică să fie corect informată pentru ce a luat şpagă vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, mâna dreaptă a lui Alin Tişe.

Tăinuirea unor informaţii cu dezvăluirea cărora ameninţă şi şantajează, este o tactică perfidă pe care Alin Tişe a adoptat-o de ceva vreme. După ce a ajuns la conducerea instituţiei, ori de câte ori s-a simţit vulnerabil, Alin Tişe a avertizat mişeleşte că va spune tot ce ştie şi va face plângeri penale pentru toate neregulile găsite în Consiliul Judeţean. Ameninţările sale de politician fricos şi iresponsabil, crescut sub fusta lui Boc, nu mai impresionează pe nimeni, dar aduc un deserviciu imaginii Consiliului Judeţean, care este, totuşi, o instituţie publică, nu SRL-ul lui Alin Tişe. Modul stupid în care războinicul din Arghireşu, Alin Tişe spune că va folosi informaţii interne numai de el ştiute despre activitatea predecesorului său Marius Nicoară, aflat astăzi în opoziţie, dovedeşte că nu-l interesează agenda publică ci doar agenda răfuielilor personale cu liderii opoziţiei clujene.


TNL Cluj Napoca