UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 9 octombrie 2011

Tinerii liberali rememorează ororile regimului comunist

Astăzi, 9 octombrie 2011, s-a încheiat Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu”, de la Sighetul Marmației, evenimentul de suflet al Tineretului Național Liberal. Anul acesta, Școala Politică s-a desfășurat sub genericul:

”Memoria ca sursă de identitate națională”

La eveniment au participat 120 de tineri, reprezentând toate filialele județene ale TNL. În cele trei zile ale Școlii Politice, tinerii liberali au parcurs un traseu al rememorării și cinstirii victimelor regimului comunist. Participanții au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei și au depus coroane de flori la Cimitirul Săracilor, în memoria deținuților politici.

”Întâlnirea de la Sighet este un prilej de reculegere și readucere aminte, dar și un moment în care privim cu speranță către viitor. Memoria este un reper care ne ghidează și ne definește ca persoane și ca români. Pentru tinerii liberali, vizitarea, an de an, a Memorialului de la Sighet este un vaccin împotriva uitării”, a declarat Florin Alexandru Alexe, președintele TNL la deschiderea oficială a Școlii.

Invitații acestui eveniment au fost: deputatul Ludovic Orban, senatorul Titus Pașca, Radu Ștef – Președintele PNL Maramureș, Lucia Varga – Președintele Organizației Femeilor Liberale, Dan Mihalache – Secretar General Adjunct, Șef al Departamentului de Analiză Politică și Comunicare al PNL. Au susținut prelegeri istoricul Nicolae Iuga și Vlad Nistor, decanul Facultății de Istorie din cadrul Universității București. De asemenea, tinerii liberali au avut ocazia să îl întâlnească pe dl. Ioan Ilban fost deținut politic, unul dintre puținii supraviețuitori ai calvarului din penitenciarul Sighet.

Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu” a fost inițiată în anul 2005 de către Ovidiu Nemeș, actual vicepreședinte al TNL și viceprimar al municipiului Sighetul Marmației. Evenimentul este organizat în fiecare an împreună cu echipa locală a tinerilor liberali.