UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 28 august 2011

Tinerii liberali au discutat, la Şcoala de vară de la Mamaia, despre strategia pentru dezvoltarea mediului rura

Tinerii liberali au încercat un nou concept de şcoală de vară şi anume, pe lângă şcoala de comunicare s-a organizat o a doua şcoală, în paralel, care s-a axat pe mediul rural, a declarat, duminică, preşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL), Florin Alexe, la finalul cursurilor Şcolii de vară a TNL, care s-a desfăşurat timp de patru zile la Mamaia.

”Am văzut tot timpul un discurs politic la toate partidele care se concentrează pe nevoile populaţiei din mediul urban cu neglijarea celui rural. Noi am avut alături de noi consilieri, primari din mediul rural, a fost prima şcoală de vară dedicată lor. Noi gândim o nouă strategie pentru o Românie şi rurală, partea rurală trebuie să prindă din urmă partea urbană, iar până în 2020, România să se poată dezvolta echilibrat”, a spus Alexe.

La rândul său, vicepreşedintele liberal Dan Radu Ruşanu a arătat că 38% din populaţia României trăieşte în mediul rural, iar vârsta medie a acestei populaţii este 60 de ani, deci foarte îmbătrânită.

”Nu trebuie să uităm că PNL, din timpul guvernului Tăriceanu, s-a ocupat de infrastructura mediului rural, pentru că banii cheltuiţi atunci aveau scopul de a reduce diferenţele dintre mediul rural şi cel urban. În clipa în care vom avea diferenţe insesizabile între cele două medii vom putea să spunem că mediul rural va putea deveni mai atractiv şi pentru cei tineri”, a conchis Ruşanu.