CNADNR are peste 1.000 de maşini în parcul auto din întreaga ţară, pentru care cumpără anvelope din doi în doi ani. De fiecare dată de la aceeaşi firmă, o companie din Oradea, care participă singură la licitaţii.
Preţul cu care cumpără CNADNR o anvelopă este cam cu 70 de lei mai mare decât cel al unui cauciuc identic, din magazin.
Furnizorul, Petru Topai, este unul dintre foştii directori ai producătorului de cauciucuri Tofan Group. A fost coleg cu Theodor Stolojan şi cu Marin Anton, fost secretar de stat, până în august, chiar în Ministerul Transporturilor, iniţiatorul proiectului.
Ordonanţa privind obligativitatea anvelopelor de iarnă va intra în vigoare din 2011.Este posibil ca măsura să nu se aplice în interiorul oraşelor şi municipiilor.
Anul acesta se vor aplica sancţiuni potrivit Codului Rutier în vigoare.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat vinerea trecută că vrea să fie aprobată şi promulgată ordonanţa de urgenţă privitoare la obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie.
Totodată, autovehiculele vor trebui să aibă montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheaţă sau polei.
Sub sloganul iarna nu-i ca vara, comercianţii de anvelope se întrec în promoţii. Cumperi anvelope de iarnă şi primeşti găzduire gratuit pentru cele de vară sau, la achiziţionarea a patru anvelope, primeşti diverse accesorii de iarnă cadou. Aşa sună ofertele comercianţilor de anvelope care fac orice pentru a creşte vânzările, profitând de obligativitatea echipării maşinii cu cauciucuri de iarnă.
UNGUR LIVIU ALIN
"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"