UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 3 noiembrie 2010

PNL vrea să depună o moţiune de cenzură

"Dacă Legea salarizării unitare va fi adoptată prin asumare, vom depune moţiune de cenzură, pentru că nu poate trece nesancţionată. Dacă se va merge pe procedură parlamentară, vom proceda la amendarea ei", le-a spus Nicolăescu reprezentanţilor sindicatelor, cărora le-a solicitat să puncteze direcţiile pe care PNL, prin grupurile sale parlamentare, să acţioneze în Parlament pentru a corecta acest proiect de lege.
Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a mai precizat că proiectul de lege privind salarizarea unitară este unul "şmecheresc", întrucât Guvernul încearcă, prin acest proiect, să acopere faptul că nu va da înapoi procentul de 25% cu care a redus salariile şi crede că astfel va găsi soluţia legală de a nu respecta decizia CC.
Viceliderul grupului PNL a menţionat, totodată, că proiectul Legii salarizării unitare duce la instabilitate, la plecarea oamenilor competenţi din sistem, el apreciind că grilele de salarizare care se propun nu ţin cont de experienţele reuşite ale altor ţări, ci de importanţa unor grupuri de presiune în faţa guvernanţilor.
Premierul Emil Boc a declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că nu exclude posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe Legea salarizării, precizând însă că decizia finală va fi luată în coaliţie.