UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 12 noiembrie 2010

PROIECTUL DEPUTATULUI MIRCEA GIURGIU RULEAZA OAMENI

Deputatul PDL, Mircia Giurgiu, propune ca firmele care angajeaza someri sa nu plateasca impozit timp de un an, daca salariul este egal cu cel minim pe economie.
Daca veniturile acordate sunt mai mari, atunci angajatorul va achita impozit numai pe diferenta. Mircia Giurgiu a declarat ca prin aceasta masura ar urma ca somerii sa fie transformati din persoane subventionate in persoane care contibuie activ la bugetul de stat.
"Statul roman are mari cheltuieli cu somerii si prin aceasta initiativa firmele ar fi ajutate, dar statul s-ar ajuta si pe el. Acum somerii primesc indemnizatie si nu produc nimic, dar pe viitor, prin acest proiect, lucrurile s-ar putea schimba", a declarat Mircia Giurgiu.
Proiectul va fi depus saptamana viitoare si ar putea fi adoptat pana in februarie 2011.
Daca ne uitam peste propunere suna bine numai ca unele firme ar recurge la urmatoriul gest: trimite angajati acasa cu 2..3 salarii compenatorii si isi angajeaza alti oameni,oare cine pierde in acest proiect?
Sunt numeroase firme care recurg la acest gest si la urma urmei cine are de pierdut, firma? nu cred ...angajatul trimis cu 2 salarii si statul.