UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 3 septembrie 2010

SEDINTA DE SENAT LA CLUJ


Ioan Bildea, presedintele TNL Cluj-Napoca şi Cristian Roman, presedintele Clubului Studenţilor Liberali din Cluj propun ca şedinţa de plen a Senatului României în care se va dezbate Legea Educaţiei să aibă loc la Cluj. Ideea va fi promovata si de senatorul liberal Marius Nicoara.

Cluj-Napoca, al doilea centru universitar, după Bucureşti, cu peste 120.000 de studenţi şi elevi, merită această onoare şi poate asigura condiţiile necesare desfăşurării unei şedinţe de plen a Senatului. Aici se află şi cea mai mare universitate din ţară, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), condusă de un fost Ministrul al Educaţiei, profesorul Andrei Marga, autorul primei reforme a sistemului educaţional de după 1989.

Pe de altă parte, şi Comisia prezidenţială care ne propune actualul pachet de legi, unul controversat, a fost coordonată de Mircea Miclea, clujean şi fost Ministru al Educaţiei.

TNL Cluj doreste ca si ceilalti trei senatori de Cluj, domnul Alexandru Cordoş, domnul Şerban Rădulescu, membru al comisiei de Educaţie din Senat şi, mai ales, domnul Mihail Hărdău, actual Preşedinte al Comisiei, fost ministru al Educaţiei, sa se alature demersului