UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 5 septembrie 2010

REMANIEREA GUVERNULUI BOC...

Premierul Emil Boc a anunţat oficial, joi, remanierea miniştrilor Adriean Videanu, Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu şi Radu Berceanu şi propunerile de înlocuitori ai acestora - Ion Ariton, Gheorghe Ialomiţianu, Ioan-Nelu Botiş, Valeriu Tabără, Valerian Vreme şi Anca Boagiu.
1)Conform blogului personal al deputatului PD-L de Sibiu, Raluca Turcan, aceasta ar fi vrut o remaniere totala a Guvernului, insa "remanierea guvernamentala care s-a produs ieri a fost una semnificativa, cel putin sub aspect cantitativ".
2)Bota: Ardealul, facut de “mandra minune” prin noii ministri.Mediocri. Asa ii caracterizeaza senatorul social-democrat Marius Sorin Bota pe noii membri din Ardeal ai Cabinetului Boc IV. Doi dintre ministrii la care face referire Bota sunt sibianul Ion Ariton, care a devenit sef la Finante, si bistriteanul Ioan Nelu Botis, care a preluat Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
3)Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că remanierea nu va ajuta cu nimic PDL dacă nu va fi însoţită de "o revigorare ofensivă a partidului"
"Dacă remanierea nu va fi urmată de o revigorare ofensivă a partidului, cei care au susţinut remanierea, din convingere că nu vor scădea mai mult de 15%, vor avea o surpriză neplăcută", a precizat Barbu.

Ea a arătat că partidul trebuie să aibă reacţii la opoziţie şi "un atac la opoziţie", precum şi propuneri de politici publice, care să fie preluate de Guvern.
4)Prezent, sâmbătă, la inauguarea unui pod situat la ieşirea din Ploieşti, Victor Ponta a spus că oamenii "de pe stradă" cu care stă de vorbă îi spun că "aşa nu se mai poate" şi îi cer să dea jos Guvernul.

Întrebat care este părerea oamenilor despre remanierea Guvernului, Ponta a răspuns: "Oamenii au reţinut acea frază scurtă pe care am spus-o la şcoala de vară, schimbarea hoţilor cu proştii, se pare că foarte mulţi sunt de acord cu ea, chiar dacă sună foarte dur".
5)Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, le-a spus tinerilor social-democraţi sâmbătă la şcoala politică de la Jupiter că ministrul Turismului, Elena Udrea, ar fi o variantă pentru funcţia de prim-ministru.
6)Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, că nu va accepta creşterea contribuţiilor sociale pentru persoanele care realizează venituri din activităţi independente, "nici acum, şi nici în perspectivă".Oare se gandeste la el?
7)Numărul taxelor şi al impozitelor creşte de la o zi la alta, ajungând să depăşească dările din epoca fanariotă, considerată cea mai împovărătoare, a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea.
8)Fostul ministru al Agriculturii Mihail Dumitru a declarat, vineri, că asupra sa au fost făcute "numeroase presiuni" pentru numirea sau destituirea unor persoane din minister, dar şi pe zona gestionării fondurilor europene, presiuni cărora nu le-a cedat.
9)Ion Ariton, nominalizat pentru Ministerul Economiei, este preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, lider al PDL Sibiu şi a fost prefect al judeţului, iar pe vremea când lucra la Petrom Sibiu, a fost cercetat pentru lipsă în gestiune, dar a fost doar sancţionat administrativ.
10)Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, le-a spus tinerilor social-democrati sambata la scoala politica de la Jupiter ca ministrul Turismului, Elena Udrea, ar fi o varianta pentru functia de prim-ministru. "Ii rupe gatul Nuti, va spun eu (premierului Emil Boc). Eu am incredere in ea si o admir. Si, pana la urma urmei, hai sa incercam si cu ea. Daca tot il suportam de atata timp pe Boc, hai sa facem si cu ea. Avem doua variante, ori iesim in strada, ori o punem pe doamna Nuti. Poate o fi mai bine, ca mai rau decat atat nu se mai poate", a spus vicepresedintele PSD.
Guvernul Boc s-a remaiat. Ca un ciorap deja facut praf pe care Croitorasul cel Viteaz incearca totusi sa-l mai poarte. Sase dintr-o lovitura: Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru si Gabriel Sandu. Sase tapi ispasitori care trageau in jos intregul Guvern.

Numai sase vinovati pentru pseudo-viata pe care au ajuns sa o traiasca zeci de milioane de romani. Sase vinovati pentru tinerii care au trantit usa cand au parasit Romania, pentru medicii care au plecat sa-si respecte juramantul pe alte meleaguri, pentru copiii ucisi de un sistem sanitar aflat in putrefactie.

Numai sase vinovati pentru condamnarea la moarte a pensionarilor, pentru ignorarea educatiei, pentru terfelirea justitiei si a culturii, pentru banii furati cu acte in regula, pentru un jaf national, foarte transparent.

Sase vinovati si inca un an de austeritate! "Trebuie sa aveti capacitatea de a le explica romanilor ca avem nevoie de inca un an de austeritate", le-a spus Basescu noilor ministrii.

Adica trebuie sa dati bine din gura, sa-i mai prostim pe astia inca un an. Apoi vine 2012, an electoral, apar banii, cel putin pentru campanie, brusc se termina criza sau se atenueaza si poate mai dau o lovitura de stampila Romaniei.

Ce se va intampla de acum incolo? Nimic. Nimic nou, nimic bun. Unii spun ca Boc ar fi trebuit sa-si dea demisia. De ce? Cum ar fi salvat acest gest Romania de la moarte? Este doar o chestiune de perceptie. Boc este doar o marioneta si isi face foarte bine treaba de papusa cu sfori.

Remanierea aceasta nu este altceva decat un exercitiu de imagine, o metoda de a mai hrani masele cu sange portocaliu, de a arata tuturor o executie in piata principala, prin care sa demonstreze poporului o falsa responsabilitate.

Au fost remaniate ministerele principale ale Guvernului. Oare nu cumva asta inseamna o recunoastere, ascunsa, a esecului actualului Cabinet? Nu se incearca oare o mica reparatie, acum cand economia intra intr-o perioada foarte delicata?

Oare de ce intr-o perioada de criza, ministrul Finantelor nu a fost un membru PD-L? Pentru ca degetul amenintator al poporului sa nu stigmatizeze partidul si asa handicapat.

De ce vine aceasta remaniere acum, cu o luna inainte de motiunea de cenzura? A devenit Parlamentul un teren de nisipuri miscatoare?