UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 7 septembrie 2010

REMANIEREA GUVERNULUI DE IMAGINE

Remanierea Guvernului, măsură prin care şase miniştri au fost înlocuiţi din funcţie, este doar “efectul unui amplu joc de imagine al PDL”.
Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară a precizat că argumentul pentru faptul că remanierea este doar un exerciţiu de imagine îl reprezintă chiar alegerea noilor miniştri, “nominalizări departe de ceea ce aşteptam cu toţii, şi anume profesionişti cu expertiză în domeniul pe care îl vor gestiona”.

Senatorul Nicoară a precizat că premierul a promis că în 1 septembrie va pune la dispoziţie o analiză a activităţii miniştrilor. “Unde este această analiză? Pe ce baza au fost remaniaţi aceşti miniştri şi nu alţii, nume vehiculate des la bursa pariurilor în ultima perioadă, cum ar fi Daniel Funeriu?”, s-a întrebat Nicoară.

Preşedintele PNL susţine că există o ceartă între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, însă aceasta este “o cacealma, o încercare de manipulare”. El a argumentat prin faptul că în presă au apărut discuţii în cadrul unei şedinţe “secrete” a PDL “în care s-a văzut că preocuparea principală a partidului este “cota de piaţă”, nicidecum situaţia dezastruoasă în care se află ţara”. În consecinţă Nicoară a precizat că aceasta este o acţiune de “spălare a imagini partidului, de a-l salva de la prăbuşire pentru că, să nu uităm, dacă guvernul cade în urma moţiunii de cenzură, cade şi PDL. Şi atunci, cum îşi va petrece Traian Băsescu următorii trei ani de mandat, cum va mai fi un preşedinte jucător?”.