UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 4 august 2010

PDL-UL A LUAT VOTURILE DIN SOMESENI DAR A UITAT DE LOCUITORI

Inundatiile de pe strada Mos Ion Roata puteau fi evitate. Primarul Sorin Apostu a primit reclamatii inca din iunie, dar le-a rezolvat din pix

Primaria Cluj-Napoca a rezolvat din "pix" reclamatiile primite de la cei care locuiesc pe strada Mos Ion Roata din Someseni, care avertizau inca din luna iunie ca sunt inundati la fiecare ploaie. Paraul s-a revarsat din nou duminica seara si a inundat mai multe case.

Un localnic din Someseni a reclamat in 27 iunie toate necazurile cu care se confrunta, imediat dupa ce s-a revarsat ultima data paraul Valea Muratorii.

Reclamatia depusa pe domnuleprimar.ro are titlul "Inundatii pe Mos Ion Roata" si prezinta in detaliu toata situatia:

"Cetatenii de pe str. Mos Ion Roata, au fost inundati datorita urmatoarelor aspecte:
1. Podul de peste paraul Valea Muratorii, peste care se intra in unitatea militara, care pod este in albia paraului si nu deasupra acesteia asa cum ar fi normal;
Acest pod nu permite decat trecerea unei cantitati foarte mici de apa pe sub el si se transforma intr-un adevarat stavilar, care NU PERMITE TRECEREA unui debit mare de apa ceea ce duce la inundarea locuintelor din zona.
Este necesar asadar cresterea capacitatii de trecere a apei pe sub acest pod;
2.Al doilea aspect se datoreaza canalizarii proaspat realizate si data in functiune de aprox. un an si jumatate;
Aceasta functioneaza foarte prost sau mai bine zis nu functioneaza, daca o comparam cu canalizarea pe care am avut-o pana acum, de dimensiuni mult mai mici si care a fost realizata cu cca. 50 de ani in urma.
3.Al treilea aspect se datoreaza faptului ca pe strada noastra nu s-a finalizat realizarea sistemului de canalizare a apei pluviometrice stradale, lucru care in documentele Primariei figureaza FINALIZAT!
Rog asadar dispuneti masurile necesare pentru eliminarea riscului de inundatii in zona".


Raspunsul primarului Sorin Apostu a venit abia in 12 iulie, dar atunci a promis ca Valea Muratorii va fi decolmatata si va sesiza si Compania de Apa pentru a verifica starea canalizarii.

"S-a solicitat Companiei de Apa Somes sa curete recipientii stradali infundati si sa verifice starea conductelor. Saptamana aceasta (n. red. 12 -17 iulie) sunt programate lucrari de decolmatare a paraului Muratorii in zona UM. Canalizarea pluviala s-a executat concomitent cu reabilitarea tronsonului aporbat prin DDE", spune primarul Apostu in raspunsul la reclamatia oamenilor de pe strada Mos Ion Roata.

Vorbele primarului se dovedesc a fi "apa de ploaie", pentru ca, dupa nici trei saptamani, oamenii de pe strada Mos Ion Roata sunt iarasi cu apa in gospodarii.
Imi aduc aminte ca eram la o sectie de votare in Someseni la Alegerile Parlamentare, si veneau bieti batrani la votare si ziceau ca au votat cu BOC, nici nu stiau cine candideaza dar ei votau cu Boc. Gurzau a adunat cateva voturi dovada a si iesit deputat de Someseni 50% +1,dar a uitat de acei votanti.