UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 15 noiembrie 2009

SINTETIZAT CONFRUNTARE CRIN &BASESCU


Sintetizat am urmarit confruntarea dintre Crin Antonescu si Traian Basescu. Dupa ce Mircea Geoana i-a cerut lui Basescu sa participe la o confruntare...nu a aparut. Probabil ca atunci cand a lansat aceasta invitatie, nu si-a imaginat ca actualul presedinte o sa si accepte, dar iata ca a acceptat si Geoana s-a speriat si s-a acuns in spatele campaniei electorale. Cel mai penibil mi s-a parut raspunsul cum ca Mircea Geoana nu este pregatit serios pentru aceasta confruntare ( din lipsa de timp ) si nu ar vrea sa se prezinte si sa o dea in bara. Asta suna ceva in genul : Mircea Geoana nu se poate prezenta pentru nu si-a facut temele, mai are nevoie de cateva lectii de retorica si nu a reusit sa-si invete raspunsurile, asa ca mai bine nu apare, ca se face de ras. Atunci cum ar putea sa fie pregatit pentru turul II? Acest lucru spune foarte clar ca Mircea Geoana nu are ce cauta in turul II pentru ca nu poate sa-l infrunte pe Basescu fara temele facute de acasa. Spre deosebire de el, Crin Antonescu a avut curajul de a participa la o confruntare cu Traian Basescu, exact in inima Clujului portocaliu sau altfel spus exact in gura lupului.
Confruntarea dintre cei 2 prezidentiabili a fost un succes pentru Crin Antonescu si o pierdere pentru Traian Basescu care nu a avut cu cel sa-l atace pe candidatul liberal si cu totii stim ca actualul presedinte castiga doar intr-o confruntare in care poate sa improaste cu noroi. Eh, ghinion, de data asta nu a putut sa-si puna in aplicare planul sau forte. Basescu nu a avut nici macar ce intrebare sa-i puna lui Crin Antonescu...
Cel mai mizerabil moment al confruntarii mi s-a parut cel in care Traian Basescu a avut nesimtirea sa-i spuna lui Crin Antonescu : " Va cer sa va cereti scuze, dumneavoastra care v-ati abandonat o femeie". Pentru cei care nu stiu, fosta sotie a lui Crin Antonescu a murit ... nu a fost abandonata. Nu poti sa te legi de un om si sa aduci in discutie o tragedie de un asemenea calibru, iar in cazul in care ai tupeu si proasta crestere sa o faci, inseamna ca ai depus armele, ca recunosti ca nu ai ce sa-i reprosezi omului din fata ta si ca esti un om de nimic.
Momentul forte al confruntarii a fost cel in care Crin Antonescu i-a dat un sfat prietenesc lui Traian Basescu :" Domnule Basescu, votati-ma!", moment in care Basescu a avut o replica de doi lei, l-a acuzat pe Crin Antonescu ca "da si fuge", dupa care a plecat de la pupitru. Cine da si cine fuge in situatia asta?
In linii mari Traian Basescu si-a citit raspunsurile de pe hartie, Crin Antonescu a avut un discurs civilizat si extrem de bun si punctual in timp ce Basescu a vorbit total pe langa subiectele propuse.
In concluzie, Mircea Geoana s-a scos singur din turul II, Traian Basescu a pierdut confruntarea, iar Crin Antonescu a fost cel care exact in mijlocul portocaliilor a castigat!