UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 15 noiembrie 2009

Iohannis: Dacă aş fi candidat la Preşedinţie aş refuza mitingurile electorale din cauza gripei noi

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că, dacă ar fi candidat la Preşedinţie, ar refuza mitingurile electorale din cauza gripei noi, adăugând că la acestea sunt "sute de oameni înghesuiţi în autobuze şi căraţi dintr-o parte în alta", riscul îmbolnăvirii fiind mare.
Întrebat, într-o conferinţă de presă, de către jurnalişti, ce crede despre mitingul electoral organizat, duminică, de PDL, în Piaţa Mare din Sibiu, pentru susţinerea lui Traian Băsescu, în contextul existenţei pericolului infectării cu virusul AH1N1, primarul Sibiului a declarat că acesta reprezintă "un risc mare".
"Dacă aş fi candidat în cursa prezidenţială aş refuza mitingurile electorale, dar nu sunt candidat aşa că nu mă pronunţ. La mitingurile electorale sunt sute de oameni înghesuiţi în autobuze şi căraţi dintr-o parte în alta, stau ore în şir să îl aştepte pe acel cineva şi mi se pare un risc mare", a spus Iohannis.
În plus, Iohannis s-a arătat îngrijorat de faptul că cel puţin două cazuri de gripă nouă sunt confirmate săptămânal, în Sibiu.
"Nu cred că este cazul să ne panicăm, dar nu pot spune că sunt bucuros că apar tot timpul cazuri noi. Şi în cadrul Primăriei Sibiu am luat măsuri de prevenire a îmbolnăvirii şi am pornit procedurile pentru achiziţionarea de măşti pentru personal. Se pare, însă, că este destul de dificil să mai găseşti măşti de protecţie în această perioadă", a afirmat Klaus Iohannis.
Potrivit acestuia, în Primăria Sibiu, şefii de servicii au primit sarcina de a trimite acasă orice angajat care dă semne de boală şi nu trebuie să îl reprimească la serviciu decât după ce se confirmă faptul că nu are gripă nouă.
În plus, toţi sibienii care se prezintă la ghişee şi dau semne de boală vor primi mască de protecţie şi vor fi trimişi la medicul de familie.
În judeţul Sibiu, s-au confirmat, până în prezent, 12 cazuri de infectare cu virusul AH1N1, majoritatea în municipiul Sibiu.