UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 28 octombrie 2009

Crin Antonescu provoacă pe Băsescu şi pe Geoană la dezbateri televizate, faţă în faţă


"Domnul Băsescu şi domnul Geonă s-au asigurat, prin reprezentanţii desemnaţi de partidele domniilor lor, că nu vor avea loc dezbateri faţă în faţă în această campanie electorală. Eu îl chem şi pe domnul Băsescu şi îl chem şi pe domnul Geoană să vină şi să avem dezbateri publice, dezbateri televizate, în faţa electoratului român, despre România despre ce a fost, despre ce o să fie, despre cine suntem fiecare şi despre ce vrem să facem, despre onoare, cuvânt, obligaţii, angajamente, programe, despre ce vor domniile lor", a susţinut Crin Antonescu.
Liberalul a subliniat că a înţeles că până acum Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al României, "nu se cobora să discute cu liderul opoziţiei sau cu vreun adversar", adăugând că acum el are aceeaşi condiţie de candidat ca şi şeful statului.
"Domnul Băsescu discută cu Radu Moraru şi câteodată la TVR, unde moderatorii mai au puţin curaj şi sunt legaţi în scaun şi li se pune un căluş în gură şi îi fac smene din ochi când să intervină domnul Băsescu. Dar acum totuşi domnul Băsescu este candidat, o elementară condiţie de competiţe ne pune pe toţi pe aceeaşi poziţie în faţa alegătorilor, şi nu înţeleg de ce refuză şi Băsescu şi Geoană să vină să ne confruntăm, să discutăm despre problemele care îi interesează pe români. De ce le refuză şansa alegătorilor români de a alege, de ce se tem, de ce evită o asemenea confruntare?", a spus Antonescu.
El a spus că îi cheamă pe cei doi "în modul cel mai civilizat", menţionând că dacă Băsescu şi Geoană nu vor accepta această invitaţie, va trage concluzia că "le e mai uşor să mintă de unii singuri, să vorbească doar în mijlocul susţinătorilor şi că le frică de o confruntare în care cineva să le pună întrebări despre ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce se întâmplă în România".