UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 29 octombrie 2009

Rezultatele audierilor miniştrilor din Guvernul Croitoru

Parlamentarii din Comisiile reunite pentru administraţie publică au decis, cu 15 voturi "pentru" şi 21 "împotrivă" să dea aviz negativ candidaturii Sulfinei Barbu, propusă pentru funcţia de ministru al Mediului.
Radu Berceanu, propus ca ministru al Transporturilor şi Comunicaţiilor, a primit aviz negativ din partea celor cinci comisii parlamentare care l-au audiat joi, cu 42 de voturi "împotrivă" şi 33 "pentru". Votul a fost nominal. Reprezentanţii minorităţilor nu au votat.
Candidatul pentru postul de Ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a primit aviz negativ din partea Comisiilor parlamentare de Învăţământ, 21 de parlamentari votând "împotrivă", 15 "pentru" şi înregistrându-se 2 abţineri. Parlamentarii Cristian Ţopescu şi Raimond Luca au fost cei care s-au abţinut.
Ministrul Mihai Stănişoară, nominalizat pentru portofoliul Apărării, a fost avizat negativ de Comisiile reunite de resort ale Parlamentului, primind 20 de voturi "împotrivă" şi 13 "pentru".
Liderul PDL Adriean Videanu a fost avizat negativ pentru portofoliul Economiei, de către Comisiile pentru Economie, Industrii şi Servicii reunite de la Parlament, primind 36 de voturi "împotrivă" şi 29 de voturi "pentru".
Ministrul Theodor Paleologu, nominalizat pentru portofoliul Culturii, a fost avizat negativ de Comisiile reunite de resort ale Parlamentului, primind 20 de voturi "pentru" şi 23 "împotrivă" şi nicio abţinere.
Emeric Saghi, propus de Lucian Croitoru pentru portofoliul Internelor, a fost avizat negativ, el primind 40 de voturi "împotrivă" şi 26 de voturi "pentru".
Miercuri, comisiile au dat vot pozitiv pentru Vasile Blaga şi Bogdan Aurescu, propuşi pentru Dezvoltare şi Externe, în timp ce Cătălin Predoiu, Gheorghe Pogea, Adrian Rădulescu, Mihai Şeitan au primit aviz negativ, pentru portofoliile Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii şi Muncii.