UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 23 septembrie 2009

CRIN ANTONESCU PE LOCUL 2 ,IN SONDAJE


Un sondaj realizat intre 17 si 19 septembrie de Compania de Cercetare Sociologica si Branding releva faptul ca presedintele PNL, Crin Antonescu, candidatul acestui partid la alegerile prezidentiale, il devanseaza in optiunile electoratului pe liderul PSD, Mircea Geoana.

Astfel, daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale, 34% din cei decisi sa mearga la vot si cu o optiune explicita il vor vota pe Traian Basescu, 19% pe Crin Antonescu (PNL), 18% pe Mircea Geoana (PSD+PC), 12% pe Sorin Oprescu (independent), 8% pe Gigi Becali (PNG), 7% pe CV Tudor (PRM) si 1% pe Kelemen Hunor (UDMR). La capitolul incredere, primul loc este ocupat tot de Traian Basescu - 39%, urmat de Mircea Geoana - 34%, la egalitate cu Crin Antonescu, Gigi Becali - 26%, CV Tudor - 25%.

Conform aceluiasi sondaj, 64% dintre respondenti cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita, fata de doar 25% care considera ca directia e buna.

De notat faptul ca doar 29% dintre cei intervievati sunt foarte interesati de alegerile prezidentiale, 37% sunt destul de interesati, in vreme ce cate 17 procente au declarat ca sunt destul de putin sau deloc interesati de scrutinul din 22 noiembrie, ceea ce inseamna, potrivit interpretarii CCSB, ca 65% dintre romani manifesta interes pentru prezidentiale, in timp ce 35% nu acorda nici un pic de atentie acestor alegeri. De asemenea, doar 47% dintre respondenti estimeaza ca vor vota, 40% estimeaza ca nu vor vota, iar 13% spun ca nu vor fi acasa.

Sondajul CCSB a fost realizat in perioada 17-19 septembrie 2009, la comanda www.politico.ro, pe un esantion de 1.083 de persoane, are o marja de eroare de 3% si un nivel de probabilitate de 95%.
sursa: citynews