UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 24 iulie 2009

BNS Cluj cere: "directori profesionisti"

Sindicalistii din BNS nu sunt de acord cu schimbarea pe criterii politice a sefilor de servicii deconcentrate. "Nu stiu de ce a fost nevoie sa se faca aceste schimbari, si, mai ales, daca s-au facut, de ce au fost promovati oameni din sistem, profesionisti? In intelgerea pe care am semnat-o cu PD-L se prevedea si faptul ca vor fi promovati in functii oameni sustinuti si de sindicat, numai pe criterii profesionale", a declarat Karol Sinca, vicepresedinte BNS Cluj, presedintele sindicatului din posta.
De aceeasi parere este si Vasile Olteanu, liderul de sindicat din Transelectrica Cluj, institutie in care oamenii sunt pe punctul de a protesta public fata de numirea in functia de director a juristului Rares Rusu. "La Hidroconstructia au pus un constructor, la noi pun un jurist. Nu am nimic personal cu ei si meseria lor, dar cred ca e indicat la in sectorul energetic, sector de importanta strategica, sa fie numiti pe functii oameni care cunosc bine acest domeniu", a spus Olteanu.
Saptamana trecuta muncitorii de la Hidroelectrica au declansat un protest spontan impotriva numirii in functia de director general a lui Horatiu Catarig, sprijinit de PD-L. Aceeasi situatie tensionata este si laTranselectrica, unde nominalizat pe post este alt membru PD-L din afara sistemului.