UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 23 iulie 2009

UDREA "PROTEJATA " SAU NU?!

Horea Uioreanu, deputat de Cluj si vicelider al grupului PNL din Camera Deputatilor, considera ca este obligatorie infiintarea unei comisii de ancheta si in cazul cheltuielilor de publicitate pe care Elena Udrea le-a facut la Ministerul Turismului. "Trebuie sa verificam legalitatea contractelor de publicitate, oportunitatea lor si daca exista un studiu de impact al acestor cheltuieli", a precizat Uioreanu .
Liderul liberal clujean considera ca alocarea a 6 milioane de euro pentru publicitate in plina criza economica este un act de domeniul imoralului si trebuie verificat daca impactul asupra publicului a fost pe masura cheltuielilor. "Cand am cerut anchetarea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, multi deputati au sustinut ca este o campanie politicianista, dar iata ca acea comisie de ancheta si-a demonstrat eficienta si oportunitatea, dovada faptul ca si DNA a decis inceperea urmaririi penale a fostului ministru. Este pentru prima data cand Parlamentul demonstreaza ca este intr-adevar cea mai importanta putere in stat", a mai spus Uioreanu.
El mai spune ca ramane de vazut daca Elena Udrea va fi "protejata" mai mult decat Ridzi, date fiind relatiile sale cu seful statului.
Reamintim ca si in cazul Ridzi comisia de ancheta a fost ceruta de PNL, fiind condusa de un deputat liberal, iar concluziile anchetei au fost confirmate aseara de Daniel Morar, seful DNA, care a anuntat ca au cerut procurorului general sa demareze actiunile necesare pentru a obtine avizul Parlamentului pentru cercetarea penala a fostului ministru.