UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 8 februarie 2009

CONGRES EXTRAORDINAR PNL


Delegaţia Permanentă a PNL a decis, miercuri, convocarea unui congres extraordinar al partidului, în perioada 20-21 martie.
Până în acest moment, pentru şefia PNL şi-au anunţat intenţia de a candida actualul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu şi vicepreşedinţii Ludovic Orban şi Crin Antonescu.

Întrebat dacă va candida la preşedenţia PNL şi la preşedinţia ţării Crin Antonescu a afirmat că îşi va depune candidatura numai în cazul în care va fi convocat congres extraordinar la începutul lunii martie.
"Dacă şi numai dacă va avea loc un congres extraordinar există posibilitatea să depun candidatura la aceste două funcţii, în ordinea în care se vor vota, dacă ele se vor vota. Eu sunt convins că e nevoie de un congres extraordinar extraordinar în martie", a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a menţionat că decizia unui congres extraordinar aparţine unor foruri ale partidului, menţionând că există două variante: fie amînarea, fie convocarea acestuia în martie.
Ludovic Orban, a explicat că, în toate cele 20 de filiale judeţene în care a fost după alegerile parlamentare, "voinţa membrilor de la baza partidului a fost foarte clară: vor să participe la luarea deciziilor cele mai importante pentru PNL, vor ca PNL să aibă o conducere puternică, legitimată prin congres, şi vor ca PNL să stabiliească într-un for cât mai larg - în congres, candidatul la preşedinţie, să demareze campania pentru PE şi pentru preşedinţia României".
Întrebat dacă mai candidează la preşedinţia partidului, Orban a menţionat că ar prefera să nu mai răspundă asupra acestui subiect, dar că va lua o decizie după Delegaţie