UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 28 octombrie 2008

HUEDIN-ul este portocaliu

Candidatului PD-L, Mircea Morosan a obtinut 54,5% din optiunile electorale, respectiv 1.890 de voturi din 3.466 valabil exprimate. Morosan a fost secondat de reprezentantul PSD, Vasile Badiu, cu 803 voturi, de independentul Nicolae Chis, cu 418 voturi, ultimul clasat fiind candidatul PNL, Sorin Abrudan, cu 355 de voturi. Prezenta la vot a fost de 44,5%, adica 3.466 din 7.781 alegatori inscrisi in listele electorale permanente.

Mircea Morosan este de profesie medic, ocupa functia de presedinte al organizatiei PD-L Huedin si a fost ales in luna iunie consilier judetean, pentru al doilea mandat. El va fi nevoit sa demisioneze din Consiliul Judetean Cluj pentru a primi investitura de primar. De notat ca, la scrutinul din iunie, Morosan a fost considerat marele perdant, fiind invins de candidatul PNG, Liviu Giurgiuman, la o diferenta de 40 de voturi.

Primaria Huedin este cea de-a 29-a din judet castigata de PD-L, in acest moment partidul lui Boc avand edili in toate asezarile urbane din judet, cu exceptia Dejului.

Duminica 26.10.2008 la Huedin au fost organizate alegeri partiale anticipate pentru functia de primar, functie devenita vacanta ca urmare a demisiei lui Liviu Giurgiuman, la mai putin de trei luni de la alegerea sa in aceasta functie.