UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 5 octombrie 2008

BASESCU SI-A INCEPUT CAMPANIA

Reuniunea inaugurala a Forumului Asociatiilor Romanesti care se desfasoara in acest week-end la Alcala de Henares, Spania, s-a transformat intr-un veritabil miting electoral pro-PD-L. Reprezentantii asociatiilor romanesti din diaspora care s-au deplasat in Spania cu ideea infiintarii unei asociatii care sa unifice romanii din afara granitelor, s-au trezit in sala cu o multime de stegulete si fulare portocalii.
Deocamdata nu se stie cine a adus materialele electorale in sala, persoanele care le poarta fiind majoritatea tineri si se crede ca nu sunt delegati ai asociatilor diasporei. Ei au inceput sa fluture fularele si sa agite steagurile la intrarea in sala a presedintelui Traian Basescu.
Reprezentantii romanilor din Franta, Italia, Spania care au fost invitati la intalnire au fost informati ca nu se va discuta politica, scopul fiind unificarea diasporei si nu promovarea unei formatiuni politice. Politizarea intalnirii romanilor din afara granitelor i-a nemultumit pe delegatii prezenti la Alcala de Henares, ei reprezentand asociatii non-guvernamentale si nefiind dispusi sa-si asocieze numele cu nici un partid politic.

Indemnul presedintelui de a se intoarce acasa si de a-si trimite copiii la scoli romanesti a fost intampinat cu fluieraturi de o parte a delegatilor.

Si inca o data Basescu pe banii contribuabilor isi face reclama si e numai inceputul.