UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 4 octombrie 2008

Funar vrea pensie de primar...


Gheorghe Funar face un apel public la adresa presedintelui PD-L, Emil Boc, sa demonstreze ca "acest partid e partidul primarilor".Apelul lui Funar vine in contextul in care Comisia de administratie pubica a Senatului, condusa de senatorul PD-L Dan Carlan, a dat raport negativ unei initiative legislative privind modificarea Statutului alesilor locali si vizeaza acordarea de pensii de serviciu pentru persoanele care au exercitat cel putin doua mandate de primar.

"Initiativa legislativa ii apartine deputatului Marian Saniuta, din partea PSD, a fost aprobata de Camera Deputatilor si a fost trimisa la Senat. Eu am amendat propunerea deputatului Saniuta, in sensul extinderii Legii pensiei de serviciu la persoanele alese in perioada 1990-2004 si la primarii care au cel putin 30 de ani vechime in munca. Din pacate, contrar normelor in vigoare, la dezbaterea proiectului in comisia de administratie publica, nu a fost invitat nici initiatorul, si nici eu, ca autor al unor amendamente", a precizat Funar.

El spune ca va solicita retrimiterea proiectului la comisie si rediscutarea lui in prezenta initiatorului. Senatorul clujean a precizat ca el nu va putea beneficia de prevederile legii, doarece doreste sa isi continue activitatea de parlamentar

Conform expunerii de motive, modificarile propuse a fi aduse Statutului alesilor locali are drept scop "consolidarea statutului alesului uninominal prin crearea unui cadru juridic pentru toate persoanele aflate in aceasta postura".