UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 9 septembrie 2008

Ordonanta de urgenta pentru veterinarii PD-L isti

Deputatul PD-L de Cluj Daniel Buda solicita Guvernului adoptarea unei ordonante de urgenta care sa le permita medicilor veterinari din judetele Cluj si Bistrita Nasaud sa cumpere dispensarele veterinare pe care le au în concesiune.
Solicitarea deputatului clujean vine ca urmare a faptului ca doar veterinarii din cele doua judete nu pot sa-si cumpere cabinetele din cauza unei scapari legislative. Buda precizeaza ca „interventia Guvernului se impune de indata pentru a nu crea inechitati intre medicii veterinari din Cluj si Bistrita Nasaud si cei din restul tarii.
Precizez ca procedura de vanzare a cabinetelor medicale concesionate de veterinari a demarat in 2004 in toata tara cu exceptia celor doua judete, unde s-a omis de la concesionare terenul pe care sunt construite cabinetele. Altfel spus, Directiile Sanitar-Veterinare din cele doua judete nu au preluat in proprietate de la autoritatile locale decat imobilele in care functionau circumscriptiile sanitar-veterinare, iar contractele de concesiune incheiate cu medicii nu puteau include un teren pe care DSV nu era proprietar.
In judetul Cluj functioneaza 79 de cabinete medicale veterinare concesionate.
Si ca sa fie tot tacamul,PD-Lul "saracu" are ceva cabinete medicale si nu pot liderii sa si le insuseasca,ca exempu comuna Cornesti ,Bota ex primar cu ZERO realizari pentru comuna si multe realizari pentru dansu,si-a mai insusit si cateva hectare de pamint poate rezolva si un cabinet ("pai e lideru lui Boc in comuna" spun sateni din Cornesti)...