UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 12 septembrie 2008

De incepul PDL il arunca pe Stolo in reclama

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a fost anunţat oficial, vineri, la Conferinţa Naţională a partidului, drept propunerea de premier a PDL, de către liderul formaţiunii democrat-liberale, Emil Boc.
Liderul PDL l-a prezentat pe Theodor Stolojan drept propunerea partidului la funcţia de premier, susţinând că acesta este cel mai credibil om politic, va face echipă cu preşedintele României şi are în spate cel mai puternic partid.
"S-au anunţat trei candidaţi la funcţia de premier: Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană şi Theodor Stolojan", le-a spus Emil Boc celor aproximativ 6.000 de democrat-liberali prezenţi la Sala Palatului.
Într-o manieră americană, Boc l-a introdus pe Stolojan pe scenă, încercând să mobilizeze asistenţa, amorţită puţin de prezentarea sa anterioară, în care făcuse bilanţul activităţii partidului.
"Care dintre cei trei candidaţi este cel mai serios şi mai credbil om politic din România?", a întrebat Boc, iar sala a răspuns anemic: "Stolojan!".Asta daca nu se inbolnaveste pe ultima suta de metri.
"Care dintre cei trei este cel mai competent pentru funcţia de premier?", a întrebat din nou Boc. "Stolojan!", a răspuns sala, ceva mai ferm.
"Care dintre cei trei are în spate cel mai puternic şi mai mobilizat partid?", a întrebat iarăşi Boc. "Stolojan!", au răspuns tare cei din sală.Asta numai daca mai racoleaza ceva pe ici pe colo.
"Care dintre cei trei va face echipă cu preşedintele Traian Băsescu, în interesul cetăţenilor României?", a fost ultima înterbare a lui Boc, iar democrat-liberalii au strigat: "Stolojan!".Poate vand si tara,Base este obisnuit cu vandutul...
Stolojan a prezentat măsurile din programul de guvernare al partidului, axat pe obiective clare şi evaluări periodice. El a arătat că PDL îşi asumă pentru anul 2012 o creştere a PIB la 62% din media europeană, faţă de 44% cât este astăzi, precum şi atingerea unui salariu mediu lunar de 905 euro şi a unei pensii medii lunare de 405 euro.
"Cu aceste ţinte atinse, peste patru ani vom putea veni din nou în faţa oamenilor. Atunci vom fi credibili când le vom spune oamenilor că în România lui 2012 se trăieşte mai bine", a spus el.
Stolojan a mai anunţat că PDL va dezvolta un parteneriat special stat-biserică, astfel încât unele prestaţii sociale de stat să fie realizate prin biserică sau cu sprijinul ei.
"Un leu dat Bisericii cu siguranţă va ajunge la cei ajunşi în suferinţă, un leu în administraţia publică va ajunge înjumătăţit de birocraţie", a spus el.
Stolojan a mai anunţat că PDL va mări alocaţia pentru copii la 100 RON pe lună.
În privinţa reformei în justiţie, premierul PDL a arătat că "PNL şi PSD au dat o palmă dură României când s-au înţeles în Parlamet pentru protecţia foştilor demnitari".
Theodor Stolojan a fost votat, vineri, în unanimitate, drept candidat al partidului la funcţia de premier de către delegaţii prezenţi la Conferinţa naţională a PDL de la Sala Palatului.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a supus votului Conferinţei Naţionale, la finalul lucrărilor, programul de guvernare al PDL şi propunerea partidului pentru funcţia de premier, în condiţiile în care formaţiunea va câştiga alegerile parlamentare din toamnă.
Theodor Stolojan a fost votat, vineri, în unanimitate, drept candidat al partidului la funcţia de premier de către delegaţii prezenţi la Conferinţa naţională a PDL de la Sala Palatului.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a supus votului Conferinţei Naţionale, la finalul lucrărilor, programul de guvernare al PDL şi propunerea partidului pentru funcţia de premier, în condiţiile în care formaţiunea va câştiga alegerile parlamentare din toamnă.
SI REPLICA LUI NASTASE
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat, vineri, la Şcoala de vară a TSD, că Theodor Stolojan, "dragă Stolo", ar putea avea o nouă criză de sănătate, el făcând aluzie la momentul în care acesta s-a retras, în 2004, din cursa prezidenţială.
Năstase a sugerat, într-o intervenţie la Şcoala de vară a TSD, că Theodor Stolojan, candidatul la funcţia de premier desemnat de PDL, ar putea repeta gestul din 2004, când s-a retras din cursa prezidenţială, invocând motive de sănătate.
"Dragă Stolo ar putea avea, curând, o altă criză de sănătate", a afirmat Năstase.
Candidatura lui Stolojan la funcţia de premier a fost ironizată şi de vicepreşedintele PSD Victor Ponta.
Acesta a afirmat că ştirea despre desemnarea acestuia ca potenţial premier a fost pentru el un deja-vu.
"Am avut un deja-vu cu Stolojan premier, pe când eram în liceu. O dată la 18 ani Stolojan vrea să fie premier. Poate şi fiul meu o să îl prindă", a spus el.
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a fost anunţat oficial, vineri, la Conferinţa Naţională a partidului, drept propunerea de premier a PDL.