UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 10 august 2008

PNL va vota pentru cercetarea de către DNA a lui Mitrea şi Năstas

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că liberalii vor vota pentru a permite începerea urmăririi penale în cazul lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, "nefiind normal ca Parlamentul să fie un scut între politicieni şi justiţie".
Atanasiu a spus că PNL va vota de fiecare dată în Parlament pentru a lăsa libertate justiţiei de a face cercetarea necesară pentru a trimite sau nu în instanţă pe cei care îi consideră vinovaţi, indiferent despre ce politician este vorba.
Potrivit lui Atanasiu, parlamentarii PNL vor vota pentru a permite începerea urmăririi penale în cazul lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, pentru că "nu este normal ca Parlamentul să fie un scut între politicieni şi justiţie".
Vicepreşedintele PNL a adăugat că există şi "partea bună" a imunităţii parlamentare, deoarece evită situaţia ca un politician "să fie în fiecare zi la Parchet pe orice plângere aberantă”.
"Orice cetăţean al României are dreptul să depună o plângere penală împotriva unui alt cetăţean, inclusiv un demnitar. Dacă în fiecare zi s-ar depune câte o plângere, doar 365 din cetăţenii României, atunci în toate cele 365 de zile demnitarul ar trebui să fie la Parchet şi ar mai munci în celelalte zile din an, care nu mai sunt (…). Dar una este o plângere aberantă scrisă pe colţul mesei şi alta este o cercetare în care procuratura cere continuarea cercetării pe dosarul penal respectiv şi de aceea credem că aceste cereri trebuie urgent soluţionate cu aviz favorabil", a afirmat Atanasiu.
Întrebat dacă PNL va vota la fel şi în cazul ministrului Paul Păcuraru, Teodor Atanasiu a spus că liberalii vor vota pentru ridicarea imunităţii indiferent despre ce demnitar este vorba, dacă se va dovedi că este în ajutorul justiţiei.