UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 10 august 2008

PSD isi protejeaza hotii


Parlamentarul liberal Horaţiu Buzatu a afirmat, vineri, că parlamentarii PSD vor încerca un "tertip ieftin" de a-i proteja pe cei doi "exponenţi ai corupţiei din PSD", Adrian Năstase şi Miron Mitrea, prin asigurarea lipsei de cvorum la sesiunea extraordinară a Parlamentului.
Deputatul de Dolj a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sesiunea extraordinară a Parlamentului, convocată pentru săptămâna viitoare, a fost determinată de absenteismul deputaţilor şi senatorilor PSD de la sfârşitul sesiunii trecute, atunci când a fost supus la vot avizul pentru începerea urmării penale în cazul lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea.
"PSD încă încearcă prin acest tertip foarte ieftin să-i protejeze şi de aici înainte pe cei doi exponenţi ai corupţiei din PSD şi mă refer la Adrian Năstase şi Miron Mitrea", a completat Buzatu.
Parlamentarul liberal apreciază că social-democraţii vor apela la acelaşi procedeu al lipsei de cvorum şi amânarea unei decizii în cazul fostului premier Adrian Năstase şi a fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.
"Mi-e foarte teamă că PSD va lua decizia de a nu se asigura prezenţa la vot, de a se consemna încă o dată lipsa de cvorum şi, deci, de a se produce încă o dată amânarea deciziei. Cred că dacă se va manifesta acelaşi scenariu ca acum câteva luni, PSD poate fi învinuit că sprijină instituţionalizat corupţii din partid şi corupţia ca fenomen în România", a mai spus deputatul de Dolj.
Buzatu consideră că parlamentarii PSD au obligaţia de a "elimina suspiciunile" asupra Parlamentului.
"Consider că PSD se găseşte în faţa unui moment extrem de important. Dânşii au datoria de a elimina suspiciunile care planează asupra Parlamentului, pentru că nu Parlamentul în totalitatea sa se opune începerii urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, ci doar acei parlamentari care sunt colegi cu respectivii parlamentari PSD", a mai spus parlamentarul liberal.