UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

sâmbătă, 9 august 2008

Cătălin Avramescu spune că nu va mai candida pentru PD-L dacă Dumitru Dragomir îi va fi coleg

Abia intrat în cursa electorală pentru PD-L, consilierul preşedintelui Cătălin Avramescu ameninţă cu retragerea dacă printre candidaţii democrat-liberalilor va fi şi Dumitru Dragomir, care a anunţat joi că a plecat din PRM şi va candida din partea pedeliştilor într-un colegiu din Olt sau Moldova.
Cătălin Avramescu a declarat, vineri, că nu va mai candida pentru PD-L dacă deputatul ex-PRM Dumitru Dragomir va fi şi el unul dintre cei pe care democrat-liberalii îi vor arunca în cursa pentru un mandat de parlamentar.
Avramescu a precizat însă că a întrebat "câteva persoane" din PD-L în legătură cu o eventuală primire a lui Dragomir în partid, dar o poziţie oficială pe această temă nu este încă stabilită. De altfel, consilierul a arătat că declaraţiile i-au aparţinut exclusiv deputatului ex-PRM, şi eventual unor "personaje locale" din PD-L. Avramescu a adăugat că nu ştie cine dintre pedelişti i-ar fi făcut oferta lui Dumitru Dragomir, dar "în măsura în care a existat cineva, acele persoane sunt lipsite de busolă morală, dacă ele există".
"În cazul domnului Dragomir avem de a face cu una dintre cele mai nefaste prezenţe de pe scena publică. Prin prezenţa lui în PD-L s-ar depăşi o limită a infamiei", a mai spus Avramescu, adăugând că doreşte să se delimiteze "cu orice preţ" de "performanţele sulfuroase" ale deputatului ex-PRM.
De altfel, Cătălin Avramescu precizează că a aflat "cu surprindere" de intenţia deputatului proaspăt plecat din PRM, Dumitru Dragomir, de a intra în rândurile PD-L. El susţine că, deşi cele afirmate, joi, de Dragomir nu au fost confirmate la nivel oficial de PD-L, aceastea nu au fost nici infirmate, motiv pentru care se vede pus în situaţia de a preciza că nu va face parte din niciun proiect politic în care este implicat şi Dragomir.
"M-am alăturat PD-L din dorinţa de a contribui, după puterile mele, la înnoirea clasei politice româneşti. Dar această înnoire nu se poate face cu oameni care nu au nimic de-a face cu politica civilizată. De aceea, eu nu voi fi niciodată parte a unui proiect politic alături de domnul Dragomir", subliniază Avramescu.
Consilierul de stat al preşedintelui Cătălin Avramescu şi publicistul Sever Voinescu aun anunţat, pe 24 iulie, că vor candida pentru un mandat de parlamentar din partea PD-L, în Prahova.