UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 12 august 2008

Orban: PNL este un partid şedinţoman, un partid de cadre şi de notabili

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, marţi, la deschiderea Şcolii de vară "I.C.Brătianu" a Cluburilor Studenţilor Liberali de la Budeasa, lângă Piteşti, că Partidul Naţional Liberal este "un partid de cadre şi de notabili mai degrabă decât un partid de mase".
"Niciodată nu am avut mai mult de o mie de membri într-o organizaţie locală. Am avut între 500 şi 1000 de membri şi dintre aceştia mă întreb câţi sunt activi cu adevărat. PNL a avut un comportament de partid sezonier. Până în urmă cu 12-14 ani nu se activa decât în campanii electorale. Eu spun că politica se face zi de zi, nu numai în timpul campaniei. Poate că aceasta este cultura organizatorică a partidului nostru. Plus că PNL este un partid şedinţoman, iar activismul de partid a fost perceput prin participarea la şedinţe, este un partid de cadre şi de notabili mai degrabă decât un partid de mase. Trebuie să ieşim din turnul de fildeş, iar voi sunteţi cei care veţi duce partidul mai departe peste 10-15 ani", a declarat Ludovic Orban.
Întrebat ce părere are asupra unei eventuale implicări a lui Traian Băsescu în campania electorală din toamnă în favoarea PDL, Orban a răspuns: "Traian Băsescu poate să facă orice, inclusiv un nou referendum, dar gândindu-mă la poziţia actuală a lui Traian Băsescu, adică pe derdeluş, nouă ne este total indiferent ceea ce va face el în timpul campaniei electorale".
Şcoala de Vară "I.C. Brătianu" a Cluburilor Studenţilor Liberali se desfăşoara în perioada 12-17 august în localitatea argeşeană Budeasa, la manifestare participând delegaţi din 22 de judeţe.