UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

luni, 11 august 2008

BOC nu-l vrea pe DRAGOMIR...

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, deputatul Dumitru Dragomir, nu va candida din partea PDL la parlamentare şi a precizat că acesta nici nu este membru al formaţiunii democrat-liberale.
Boc a spus că Dragomir nu este membru al PDL şi nici nu figurează pe listele cu propuneri de candidaţi pentru parlamentare venite din partea organizaţiilor judeţene.
"Nu există nicio propunere (din partea filialelor – n.r.) de candidatură a lui Mitică Dragomir, el nu este nici membru de partid şi nici nu va candida. Mitică Dragomir nu va candida din partea partidului la alegerile parlamentare", a afirmat el.
În urma întrebărilor jurnaliştilor, Boc a spus că Mitică Dragomir nu figurează nici măcar pe lista de propuneri de candidaţi la alegerile parlamentare venită din partea organizaţiei din Neamţ.
Liderul PDL nu a negat, însă, eventualitatea să fi existat "discuţii personale", care "nu sunt interzise", despre posibila candidatură a lui Dumitru Dragomir.
Boc a precizat, în repetate rânduri, răspunzând întrebărilor ziariştilor, că Dragomir nu va candida din partea PDL la alegerile parlamentare. Întrebat despre motivaţia pentru care conducerea PDL nu agreează candidatura lui Dragomir, el a răspuns sec: "Nu simţim nevoia de lămuriri suplimentare".
Emil Boc a negat, pe de altă parte, tot răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că opoziţia exprimată public de Lucian Avramescu faţă de o eventuală candidatură a lui Mitică Dragomir să aibă vreo legătură cu anunţul făcut luni.
Deputatul Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din PRM şi că va candida din partea PDL la alegerile parlamentare din toamnă.
Într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, Cătălin Avramescu preciza că s-a alăturat PDL din dorinţa de a contribui la înnoirea clasei politice româneşti, dar că nu va fi niciodată parte a unui proiect politic alături de Dumitru Dragomir.
Şeful Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că exclude o candidatură a sa la alegeri pe lista vreunei formaţiuni care are în componenţă persoane precum Dumitru Dragomir, "unul dintre cele mai reprobabile personaje pe care le-a generat clasa politică în ultimii 18 ani".
"Nu voi candida pe nicio listă de partid alături de domnul Dragomir. Chiar ideea că cineva s-a gândit serios - sper să nu existe acel cineva - că a luat în serios acest calcul, mie mi se pare că avem de-a face cu persoane lipsite de busolă morală. Suntem în plin science fiction. Noi vorbim despre înnoirea clasei politice, iar pe televizor apar personaje pe care după ce le vezi regreţi că s-a inventat televizorul cu sonor", a spus şeful Cancelariei prezidenţiale.