UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

vineri, 18 iulie 2008

PDL pune "frane" la trasarea colegiilor

Deputatul PNL Horea Uioreanu, membru al Comisiei de Cod Electoral, a acuzat, joi, PDL că a pus "frâne" la trasarea colegiilor uninominale, spunând că reprezentaţii acestui partid au fost prezenţi "mai mult în presă" decât la lucrările comisiei.
Uioreanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că acuzaţiile potrivit cărora împărţirea colegiilor s-a făcut pe criterii politice sunt "un leit-motiv al PDL la nivelul întregii ţări", iar acest partid "nu numai că nu a participat activ la constituirea colegiilor, dar a făcut tot ce a fost posibil să pună beţe în roate şi frâne".
"Comisia a lucrat cu toate frânele PDL. Cei trei membri ai Comisiei ai PDL nu au fost acolo niciodată, în marea lor majoritate lipseau din comisie, dar erau foarte prezenţi pe sticlă sau în mass-media", a afirmat Uioreanu.
El a susţinut că democrat-liberalul Valentin Iliescu nu a făcut altceva decât "să contreze continuu asupra tuturor înţelegerilor care au existat la nivelul judeţelor".
Potrivit lui Uioreanu, Comisia de Cod Electoral nu a reuşit finalizarea trasării colegiilor în judeţele Satu-Mare şi Constanţa, dar acest proces este încheiat în proporţie de 99 la sută. De asemenea, au mai rămas colegiile din Bucureşti şi stabilirea celor două circumscripţii din străinătate.
Deputatul liberal a explicat că, în 19 iulie, Guvernul va adopta o hotărâre care va delimita colegiile în circumscripţiile restante şi va emite un act normativ cu toate hotărârile Comisiei de Cod Electoral privind celelalte circumscripţii electorale.
În ceea ce priveşte judeţele Harghita şi Covasna, Horea Uioreanu a precizat că s-au constituit colegii care să dea posibilitatea alegerii unui deputat român.