UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 17 iulie 2008

Impas in functionarea CJ si CL Cluj-Napoca

Consilierii locali si judeteni ai PNL considera ca atat Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca, cat si Consiliul Judetean (CJ) Cluj, functioneaza ilegal, datorita faptului ca prefectul Clujului a atacat in contencios administrativ hotararile privind componenta comisiilor de specialitate. Liberalii clujeni spun chiar ca se poate ajunge la nivelul municipiului la dizolvarea forului legislativ local, in cazul in care democrat-liberalii nu vor sa respecte legea.
"Hotararile privind componenta comisiilor de specialitate au fost atacate de prefect in contencios, astfel ca actul este suspendat de drept. In aceste conditii, CL Cluj-Napoca nu se poate intruni in sedinta ordinara, deoarece nu se pot vota decat proiectele care au avizul aparatelor de specialitate si al comisiilor de specialitate", a explicat consilierul local Steluta Cataniciu. Aceasta a mai declarat astazi ca in cazul in care CL nu adopta timp de trei sedinte hotarari, se dizolva.
Si in cazul CJ Cluj, componenta comisiilor de specialitate este o problema, spun liberalii. "Luni se va intruni sedinta extraordinara, speram sa se reanalizeze componenta comisiilor, pentru a intra in legalitate", a declarat astazi fostul presedinte al CJ Cluj si actual consilier judetean, Marius Nicoara.
Institutia Prefectului judetului Cluj a atacat in contencios administrativ deciziile CJ si CL Cluj-Napoca privind componenta comisiilor de specialitate, deoarece in unele cazuri acestea nu respecta proportionalitatea votului. "In cele mai importante comisii, PD-L si-a asigurat majoritatea, 4 din 7 membri la CJ si 3 din 5 membri la CL Cluj-Napoca. II solicit primarului Emil Boc sa reia discutiile despre aceste comisii pentru a intra in legalitate", a adaugat Cataniciu.
Pana in sedinta de marti, reprezentantii biroului Juridic al Primariei au declarat ca nu au primit nici un fel de informare oficiala cu privire la faptul ca acea hotarare ar fi atacata in Contencios.