UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 20 iulie 2008

Buşoi: Boc să-şi ceară scuze pentru amprentele Elenei Băsescu şi ale Monicăi Ridzi

Europarlamentarul Cristian Buşoi (PNL) îi cere liderului PDL, Emil Boc, să-şi ceară scuze europarlamentarilor italieni din ALDE, pentru acţiunea Monicăi Ridzi şi a Elenei Băsescu de a-şi pune amprentele pe căsuţele poştale ale europarlamentarilor italieni, pe care a catalogat-o “o acţiune penibilă"
“Vreau să-i scriu preşedintelui Emil Boc să-l rog să le atragă atenţia tinerilor din PDL, că în goana după imagine, lovesc în aliaţi importanţi ai României, lovesc în relaţii de încredere, care s-au clădit cu greu. Vreau să fac un apel către Emil Boc, ca preşedinte al PDL, să-şi ceară scuze public faţă de parlamentarii italieni din grupul ALDE”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Cristi Buşoi.
Europarlamentarul PNL consideră că acţiunea de preşedintelui şi secretarului general al OT – PDL a fost una "penibilă", generată de "disperarea de a-şi face imagine".
“Vreau să-şi exprim revolta şi dezamăgirea când am văzut că tinerii democrat-liberali, în frunte cu cele două graţii, în disperarea de a-şi face imagine, au gândit o acţiune penibilă, aceea de a-şi posta propriile amprente pe căsuţele poştale ale parlamentarilor europeni din Italia”, a mai arătat Buşoi.
El a ţinut să menţioneze că europarlamentarii italieni din ALDE au fost susţinători importanţi ai rezoluţiei prin care Parlamentul European a condamnat acţiunea guvernului italian de amprentare a romilor.
“Dacă ar fi făcut-o pe căsuţele poştale ale parlamentarilor din PPE, poate că acţiunea ar fi avut ceva de înţeles. În condiţiile în care parlamentarii din grupul liberal au fost printre cei mai puternici susţinători ai rezoluţiei, asta şi în urma discuţiilor pe care le-au avut cu noi, eu cred că această acţiune a fost pentru ei o jignire inacceptabilă”, a mai spus europarlamentarul liberal.
Cristi Buşoi s-a declarat dezamăgit de atitudinea colegilor democrat-liberali din Parlamentul European pentru acţiunile din trecut.
“La sfârşitul anului trecut, la rezoluţia ce a pornit de la cazul Mailat, reprezentanţii PD-L au decis să absenteze de la vot. În schimb, imediat după aceea s-au gândit să facă o campanie în PE cu nişte afişe extrem de sugestive împotriva taxei auto. Reprezentanţii PD-L în lunile aprilie mai şi iunie mai mult s-au implicat în campania de la alegerile locale decât în lucrările de la Parlamentul European. În cazul amprentării, reprezentanţii PD-L nu au reuşit să-i convingă pe cei din grupul PPE că este necesară o reacţie europeană la acţiunea guvernului italian, dar în schimb s-au gândit să facă această acţiune penibilă de a-şi posta amprentele pe căsuţele poştale ale parlamentarilor europeni din Italia”, a mai comentat Cristi Buşoi.
Elena Băsescu alături de mai mulţi membri ai Organizaţiei de Tineret a PD-L "au amprentat", la Bruxelles, căsuţele de corespondenţă ale europarlamentarilor italieni în semn de protest faţă de măsurile autorităţilor de la Roma în privinţa romilor.