UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 29 iunie 2008

Unde se duc taxele pe timbru juridic

Liviu Radu, Secretar de Stat pentru Reforma si Administratie Publica, i-a replicat primarului Emil Boc, spunand ca taxele pe timbru fiscal si pe tranzactiile imobiliare
“au destinatii exacte”.
El a sublinat ca acuzatiile primarului ca banii ar fi distribuiti clientelei PNL sunt nefondate. “Acesti bani care vin de la justitie se intorc tot acolo. Acelasi lucru se intampla si cu sumele obtinute din onorariile avocatilor si ale notarilor publici.
Astfel, 70% din acesti bani ajung in bugetul de venituri si cheltuieli al Ministerului Justitiei, 10% ajung la Consiliul Superior al Magistraturii, 10% la Inalta Curte de Casatie si Justitie si restul de 10% la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Aceste destinatii sunt foarte clare iar nerespectarea acestora inseamna deturnare de fonduri” a lamurit Radu problemata taxelor pe timbrele fiscale.
Despre taxele provenite din tranzactiile imobiliare, secretarul de Stat a spus ca o parte din acesti bani ajung intr-adevar inapoi la consiliile judetene, insa si acestia tot cu o destinatie foarte exacta. “Aceasta taxa a fost transferata la bugetul de stat deoarece se doreste sprijinirea zonelor rurale si dezvoltarea echilibrata a teritoriului”, a declarat Radu.
Ar fi cazul ca BOC sa-si mai verifice vorbele,a trecut campania sa inceteze cu minciuna.