UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 29 iunie 2008

Marko: UDMR s-ar putea alia după parlamentare cu PNL, PSD sau PDL

Potrivit lui Marko Bela, alianţele încheiate de Uniune la nivel local cu PNL, PSD sau PDL “prefigurează alianţele posibile după alegerile parlamentare din toamnă".
Marko Bela a remarcat că doar PNL nu a intrat în coaliţii locale anti-UDMR.
"Este totuşi devreme să vorbim despre asemenea lucruri, singurul lucru clar fiind faptul că vom porni la alegerile din toamnă separat şi de această dată. Între timp trebuie totuşi să subliniem că spre deosebire de alte partide, Partidul Naţional Liberal nu a intrat în coaliţii locale anti-UDMR”, a spus Marko Bela.
Întrebat apoi de ziarişti cu privire la politica de alianţe a Uniunii de după alegerile generale, în eventualitatea intrării într-un nou guvern, preşedintele UDMR a spus că acest aspect depinde foarte mult de rezultatele ce vor fi obţinute, dar a subliniat din nou colaborarea bună cu PNL.
“Eu nu vreau să preconizez viitoarele alianţe, dar oricum acest comportament demonstrează că această coaliţie guvernamentală funcţionează, de altfel coaliţia a fost destul de performantă în aceste alegeri şi că vom putea colabora fără problem în perioada care urmează. Ce fel de alianţe vor exista după alegerile parlamentare, bineînţeles că depinde de rezultatele obţinute. Un lucru e cert: cu PNL nu avem niciun fel de litigiu”, a spus Marko Bela, care însă nu a exclus posibilitatea alierii cu PSD sau PDL, dar a afirmat că înainte de a se alia cu aceste formaţiuni, ar trebui rezolvate unele divergenţe.
“Eu n-am spus că PSD sau PNL sau PDL nu poate fi privit ca un eventual partener în viitor. Alţii au făcut fel de fel de observaţii la marginea constatării mele – anume că în urma negocierilor din diferitele judeţe se vede foarte clar că am făcut alianţe cu prioritate cu PNL, dar s-au făcut alianţe şi cu PSD şi s-au făcut alianţe şi cu PDL şi nu s-a colaborat şi nu se va colabora cu PRM sau cu alte partide. Acest lucru deja prevesteşte eventualele formule din toamnă”, a mai spus Marko Bela.
Una peste alta UDMR-ul merge unde este ciolanul.A s merge pe alianta PSD-PNL,care ar atinge 50% si l a r sparge pe Sefu` de corabie,ar fi un dezastru si pentru BOC care in campanie se lauda cum va da el banii cu finu numai celor ce vor fii loiali PD-Lului.Imi amintesc ca in comuna Capus a intrat in turul 2 candidatul liberal cu cel democrat liberal,da o fuga BOC cu finu si taie si spanzura ca ei au puterea si vreau un primar bun acolo,TEAPA in turul 2 iese tot liberalul BODEA in ciuda amenintarilor lui BOC.