Astfel, trei reprezentanţi ai PD-L pleacă din Senat spre diverse consilii judeţene. Gheorghe Flutur la Suceva, Mihai Ţibuleac la Botoşani, iar Petru Ioţcu la Arad. Senatorul Radu Târle, de la PNL, va prelua frâiele Consiliului Judeţean Bihor.

Şi câţiva deputaţi părăsesc Parlamentul pentru a se ocupa de problemele din teritoriu. Tamaş Şandor, de la UDMR, merge la Consiliul Judeţean Covasna, iar democrat-liberalul Marius Balu intră în echipa de la Mehedinţi. Vasile Pruteanu, tot de la PD-L, se alătură consilierilor de la Neamţ, iar colegii săi de partid, Florin Popescu şi Mircea Man, intră în Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi respectiv Maramureş.

Pe de altă parte, Sorin Frunzăverde este nevoit să renunţe la postul de europarlamentar pentru şefia Consiliului Judeţean Caraş. Sebastian Bodu, şi el europarlamentar, se află încă în cursa pentru Primăria Sectorului 5. Într-o situaţie asemănătoare se află şi senatorul PD-L Cristache Rădulescu. Acesta candidează pentru un post de consilier judeţean în Ilfov, dar aşteaptă rezultatele definitive ale alegerilor, după ce votul de duminică trecută a fost anulat în câteva comune din judeţ.