Conservatorii au depus astăzi plângere penală împotriva primarului general Adriean Videanu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi i-au solicitat prefectului Capitalei suspendarea din funcţie a edilului PD-L.

Demersul PC împotriva lui Videanu este iniţiat de candidatul PC pentru Primăria Capitalei, Codrin Ştefănescu, senatorul Marius Marinescu şi deputatul Vlad Hogea.

PC l-a acuzat pe Videanu că a impus în CGMB trecerea planului urbanistic pentru ridicarea unei construcţii de 20 de etaje pe terenul Titan Mar. Potrivit lui Ştefănescu, o astfel de decizie a Consiliului "îl va îmbogăţi" pe Adriean Videanu cu aproximativ 180 de milioane de euro.

Conservatorii consideră că Adriean Videanu se face vinovat de săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată - prevăzut şi pedepsit de art. 248 din Codul Penal şi cer Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsurile legale care se impun împotriva lui Videanu.

Candidatul PC la Primăria Capitalei, Codrin Ştefănescu, anunţa joi că-l va acţiona în judecată şi pe premierul Tăriceanu dacă nu va declanşa un control la firmele apropiate PD-L.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, susţine că hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care se avizează Planul Urbanistic Zonal "Răzoare - Calea 13 Septembrie" are un caracter general şi nu permite construcţii pe terenul în cauză, el respingând astfel acuzaţiile lansate de PC.

"Autorizarea directă a construcţiilor este permisă doar pentru lucrări de infrastructură şi amenajare a domeniului public. Pentru construirea în interiorul parcelelor se impun elaborarea altor planuri urbanistice zonale", a susţinut vineri edilul şef al Bucureştiului.

Videanu a recunoscut că pe terenul de 106,5 hectare cuprins în planul urbanistic zonal "Nod Intermodal Răzoare - Calea 13 Septembrie" se află şi firma sa Titan Mar, dar a precizat că nu va solicita niciun PUZ pentru construcţii pe terenul firmei sale, cât timp va mai fi primar. "Ce mă intereseză pe mine este ca în zona Răzoare să existe un pasaj pentru fluidizarea traficului şi sper că, în timpul mandatului meu, să semnez documentaţiile de începere a lucrărilor", a comentat primarul municipiului Bucureşti.