UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 11 mai 2008

Basescu si Blaga la o sueta

Preşedintele Băsescu a declarat, duminică, pentru Realitatea Tv, la ieşirea de la un restaurant unde s-a întâlnit cu lideri PDL, că se află "în spatele" lui Vasile Blaga şi că întotdeauna a fost în această postură, având încredere în acesta şi dorindu-şi ca democrat-liberalul să fie ales primar.
Preşedintele a mai spus că aceştia sunt echipa sa de campanie, oameni care au fost în spatele său în campania pentru Primăria Capitalei, precum şi în cea pentru Preşedinţie.
Întrebat dacă şi el este în spatele lui Vasile Blaga, Băsescu a răspuns: "Dar sunt, am fost întotdeauna". El a mai spus că şi-ar dori ca Vasile Blaga să câştige Primăria Capitalei, apreciind că acesta are toate şansele pentru a învinge în competiţia electorală.
Traian Băsescu a spus că este optimist că Bucureştiul se schimbă şi că numai cine nu vrea nu vede schimbările în Capitală, cel puţin din 2000 încoace. Preşedintele a spus că la un moment dat va putea discuta despre ceea ce s-a făcut în Bucureşti din 2000 până acum şi ce se va face până în 2012, "când se va termina primul mandat al lui Vasile Blaga".
"Toţi am avut de multe ori senzaţia că ne-am săturat să fim umiliţi de declaraţii, de articole de presă, de acuzaţii, dar o parte din sufletul nostru este din ce se întâmplă şi ce s-a întâmplat în Bucureşti", a spus Băsescu.
La rândul său, Vasile Blaga s-a declarat "optimist" şi a spus că este "absolut de acord că Bucureştiul este pe un drum bun".
Întrebat dacă a discutat cu cei trei şi despre blaturile în campanie, preşedintele Traian Băsescu a răspuns afirmativ, apreciind că "cel mai odios blat de campanie este cel prin care Ion Iliescu şi-a împins propriul candidat, Mircea Geoană şi-a împins şi el propriul candidat, alături de Vanghelie şi rezultatul în voturi al bucureştenilor va fi modul de tranşare a echilibrului de putere în interiorul PSD".
"N-am crezut că în România deprecierea unui partid poate merge atât de jos ca în PSD", a declarat şeful statului pentru Realitatea TV.
Traian Băsescu a adăugat că "acest Oprescu" i-a fost viceprimar, iar în momentul în care i-a delegat competenţe legate de gestionarea Bucureştiului acesta "a fugit să se facă senator".
"Acest Oprescu mi-a fost viceprimar, prin delegarea de competenţe i-am dat în mână Bucureştiul. Când a văzut că are în mână Bucureştiul, a fugit să se facă senator şi puteţi căuta dispoziţia primarului general Traian Băsescu din 2000 în care să vedeţi ce atribuţii i-am delegat lui Sorin Oprescu", a spus şeful statului.
Întrebat dacă blatul despre care a vorbit săptămâna trecut era la PSD, Băsescu a răspuns: "Şi la PSD, blatul este şi în zona întâlnirii dintre Guşă şi Hrebenciuc, blatul este şi în zona negocierilor pe care le poartă avocatul acela mic cu capul mare şi voce ridicată, Pavelescu îl cheamă dacă nu mă înşel, care încearcă să-şi asigure un post în negocierile cu Diaconescu, care nici măcar nu va intra în turul doi".
În opinia şefului statului, "e complicată viaţa, oamenii politici sunt slabi, nu au coloană vertebrală şi încearcă, în spatele declaraţiilor publice, să-i păcălească pe cei 2 milioane şi jumătate de bucureşteni".
Traian Băsescu a susţinut, însă, că întâlnirea sa cu liderii PDL nu este un blat.
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la un restaurant din Capitală, cu liderii PDL Vasile Blaga, Adrian Videanu şi Liviu Negoiţă, transmite Realitatea Tv.
Traian Băsescu a spus că a luat masa cu "trei prieteni", în restaurantul în care a aflat că a fost ales preşedinte.

"Este o zi de duminică, m-am întâlnit cu trei prieteni. Suntem un fost primar, un primar în funcţie şi viitorul primar", a spus Băsescu, după întâlnirea cu Adriean Videanu, Liviu Negoiţă şi Vasile Blaga.