Fostul preşedinte Ion Iliescu a reacţionat la afirmaţiile făcute de Traian Băsescu la adresa sa, susţinând că şeful statului suferă de "o obsesie de-a dreptul maladivă". Traian Băsescu a declarat marţi la postul public de radio că Ion Iliescu este "specialist în lovituri de stat".

"Am mai avut din păcate o experienţă istorică cu un şef de stat care era obsedat de lovituri de stat. Şi ştim bine cum a terminat. Este vorba de Nicolae Ceauşescu. N-aş vrea ca domnul Băsescu să întindă coarda până acolo, să repete comportamentul acelui şef de stat", a declarat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD s-a referit şi la Revoluţia din 1989, afirmând că prin faptul că Băsescu îl numeşte "specialist în lovituri de stat", acesta jigneşte poporul român. "Ce lovituri de stat am dat eu? Revoluţia Română a fost un proces istoric, ea s-a încadrat într-un proces mai amplu. (...) Iar Revoluţia Română a fost opera poporului român, nu a fost o lovitură de stat", a spus Ion Iliescu. Numai oamenii care "nu au nimic în minte", care nu au pregătire politică elementară pot să facă asemenea confuzii, crede fostul şef de stat. "El jigneşte pur şi simplu un moment istoric şi un popor care a fost făuritorul acestui moment de schimbări radicale", a adăugat Iliescu.

Iliescu a negat totodată că ar fi negociat cu Tăriceanu suspendarea şefului statului, catalogând drept absurde afirmaţiile lui Traian Băsescu.

"Nu înţeleg ce l-a apucat în campanie electorală să iasă cu altfel de atacuri", a precizat fostul preşedinte.