UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 16 aprilie 2008

VREM AUTOSTRADA ,DAR FARA EFORT(ASA SUNTEM NOI ROMANI)

Locuitorii comunei Iara din judeţul Cluj au ieşit ieri în stradă, pentru a treia oară în acest an, în semn de protest faţă de faptul că utilajele Bechtel le distrug casele şi drumurile.
Ei au format comitete care să patruleze 24 de ore din 24 ore Drumul Judeţean 107M şi să oprească toate camioanele de mare tonaj folosite de Bechtel pentru construcţia tronsonului de autostradă Câmpia Turzii-Gilău.
Dorin Craiu, localnic din Iara, este nemulţumit că basculantele i-au stricat casa. „Am avut o înţelegere cu ei, care a expirat acum trei zile, cum că nu o să mai treacă cu basculele prin sat şi or să folosească aliniamentul de lângă autostradă, şi ei tot pe aici au venit“, spune bărbatul. „Vă spun că există soluţii, dar nu se doreşte a fi puse în practică“, susţine primarul din Iara, Dorin Popa (PSD), participant la protest.
Prefectul Clujului, Călin Platon, crede că la mijloc este de fapt vorba despre campania electorală a primarului din Iara, pentru că a fost dat în folosinţă deja podul care să asigure traficul greu de la Bechtel pe aliniamentul de lângă autostradă. De menţionat că, potrivit inspectorului Raluca Seucan, din cadrul IPJ Cluj, organizatorii protestului vor fi amendaţi, pentru că nu au respectat intervalul orar aprobat de autorităţi.
„Din cauza ploii din ultimele zile, drumul de serviciu care face legătura între podul peste Arieş şi şantier a devenit impracticabil. Unele autocamioane ale subcontractorilor nu au respectat indicaţ iile noastre şi au traversat comuna Iara. Lucrările de reparaţii se vor termina în curând, iar drumul tehnic va fi din nou practicabil, preluând tot traficul greu“, a transmis Liliana Tebeica, Communications Specialist pentru Autostrada Transilvania.
Şi în comuna Spinuş, din Bihor, în urmă cu circa două săptămâni, în jur de 50 de oameni s-au aşezat de-a curmezişul drumului în calea camioanelor Bechtel.
Asa suntem noi romani,vrem de toate dar sa nu depunem eforturi.Daca s a r putea sa apara toate peste noapte si sa le folosim numai...