UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 16 aprilie 2008

DEPUTATII AU MAI MULT TIMP PENTRU CAMPANIE

Campania electorală scurtează programul deputaţilor (Imagine: Mediafax Foto)
Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca săptămâna viitoare deputaţii să lucreze doar în comisii şi în teritoriu, iar în săptămâna 28 aprilie - 4 mai să aibă pentru două zile activitate în teritoriu, restul zilelor fiind declarate libere.
Astfel, în următoarele două săptămâni, deputaţii vor lucra în total două zile în comisii şi cinci zile în teritoriu, iar în plen deloc.
Secretarul Camerei Deputaţilor Ioan Munteanu a declarat că nu există proiecte legislative cu raport de adoptare primit de la comisiile de specialitate pe ordinea de zi a Camerei, ci doar cu raport de respingere.
El a admis însă că un motiv pentru stabilirea acestui program îl constituie şi campania electorală.
"E vorba şi despre campania electorală. Mulţi dintre deputaţi sunt şi candidaţi. Trebuie să spun că ziua de 22 este ultima zi în care se depun candidaturile la circumscripţiile electorale, judecătorii şi tribunal", a spus secretarul Camerei Deputaţilor Ioan Munteanu.
Astfel, programul deputaţilor în perioada 21 aprilie - 4 mai va fi axat pe comisii permanente şi activitate în circumscripţiile electorale, zilele de 28, 29 aprilie şi 1 mai fiind declarate libere.
Astfel, în săptămâna 21 - 27 aprilie, luni deputaţii îşi vor desfăşura activitatea în grupurile parlamentare şi în comisii, marţi vor face declaraţii politice şi vor participa la şedinţele comisiilor permanente, iar miercuri, joi şi vineri, cu excepţia membrilor conducerii care vor avea miercuri dimineaţă o şedinţă, deputaţii vor merge în teritoriu.
În săptămâna 28 aprilie - 2 mai, deputaţii vor avea activitate doar miercuri, 30 aprilie, şi vineri, 2 mai, în circumscripţiile electorale, restul zilelor fiind libere urmare a sărbătoririi Paştelui şi a zilei de 1 Mai.