UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 16 aprilie 2008

PSD si PC episodul II

Liderii PSD şi cei ai PC s-au întâlnit, miercuri, la sediul de campanie al social-democraţilor, pentru a discuta semnarea unui protocol de colaborare politică la alegerile parlamentare şi eventual de sprijinire reciprocă a candidaţilor în turul doi la alegerile locale.

Secretarul general al PC, Codruţ Şereş, a declarat, înaintea întâlnirii, că liderii conservatori au mandat de la Consiliul Naţional al formaţiunii să negocieze cu PSD un protocol pentru o alianţă politică, şi nu una electorală în vederea alegerilor parlamentare din toamnă.

Preşedintele conservatorilor, Daniela Popa, a precizat că PC va merge la alegerile locale pe liste separate, cu candidaţi proprii, fiecare filială având însă libertatea de a negocia cu PSD sprijinirea celui mai bun candidat la primărie dintre cei propuşi de cele două partide, cerând în schimbul acestui sprijin funcţia de viceprimar.

Şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, a subliniat că protocolul vizează o alianţă politică, şi nu una electorală, aşa cum a fost în 2004, înţelegerea de atunci având în opinia lui "disfuncţionalităţi" care i-au costat pe social-democraţi "chiar guvernarea".

"Semnarea unui astfel de protocol este garantatea unei alianţe la bine şi la rău", a adăugat el.

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că protocolul care ar putea fi semnat miercuri ar putea avea şi o prevedere legată de modalitatea de colaborare între cele două formaţiuni în turul doi al alegerilor locale. El a subliniat, însă, că textul acestui protocol trebuie să fie foarte clar şi precis, pentru a nu da naştere la interpretări ambigue.

Din partea PC, participă la întâlnire preşedintele formaţiunii, Daniela Popa, secratrul general Codruţ Şereş şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, care nu a făcut nicio declaraţie.

PSD este reprezentat de preşedintele Mircea Geoană, vicepreşedintele Liviu Dragnea şi coordonatorul campaniei electorale, Miron Mitrea.

Dacă protocolul va fi semnat miercuri, acesta urmează să fie supus aprobării Comitetului Executiv Central al PSD, convocat pentru miercuri seară, după lansarea oficială a candidaţilor social-democraţi.