UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 15 aprilie 2008

Radu Berceanu pleaca din Senat


Radu Berceanu şi-a anunţat demisia în plenul Senatului (Imagine: Mediafax Foto)
Senatorul PDL Radu Berceanu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că renunţă la mandatul de parlamentar.
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat în plen că Radu Berceanu şi-a înaintat demisia din funcţia de senator în circumscripţia 7 Dolj, ceea ce implică şi demisia din funcţia de vicepreşedinte a Senatului.
Berceanu a spus că a dorit să facă un "ultim gest formal", acela de a-şi prezenta demisia în faţa plenului, arătând că el candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj şi nu a dorit "să amestece lucrurile", astfel că a renunţat la funcţia de senator.
Berceanu le-a transmis colegilor din Senat că a activat în Parlamentul României ca deputat şi, în ultimul mandat, ca senator, timp de 18 ani şi două luni.
"Aş vrea să vă spun că am învăţat extrem de multe lucruri în aceşti 18 ani", a declarat senatorul PDL, precizând că, pentru oricine, demnitatea de parlamentar este un rang de dorit şi care ar trebui să fie onorat ca atare.
"Sunt convins că, după următoarele alegeri, care se vor desfăşura cu votul uninominal, cetăţenii vor vedea mai mult în parlamentari, indiferent de culoarea politică, nişte reprezentanţi demni care se preocupă ca lucrurile să meargă mai bine în această ţară", a spus el.
Radu Berceanu
şi-a motivat demisia prin faptul că a decis să candideze la Consiliul Judeţean şi nu doreşte "să amestece lucrurile".
Referindu-se la cel care îi va lua locul în Senat, Berceanu a arătat că este "un tânăr care a căpătat deja o experienţă, lucând opt ani în Consiliul Judeţean", iar "tinerii trebuie să aibă şi ei şansa de a ajunge la acest nivel".
Berceanu le-a urat colegilor din Senat "o activitate rodnică în continuare, care va fi din ce în ce mai apreciată de toată lumea", în opinia sa, activitatea de senator fiind "una dintre cele mai importante activităţi în folosul tuturor cetăţenilor".
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, i-a transmis lui Radu Berceanu că "apreciază activitatea pe care acesta a derulat-o în calitatea de senator şi de deputat, de-a lungul timpului".
Oare cati dintre politicieni nostri fac acest lucru?Poate 1% sau mai putin,oare Berceanu o face de imagine sau ca se descurca fara bani de la Senat?!In schimb Cristian B nu dispune de bani pt a demisiona din functia de Europarlamentar al PD-L-ului.