UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 23 martie 2008

Trebuie schimbată Constituţia, iar Parlamentul trebuie să devină unicameral,Emil Boc

Constituţia trebuie modificată, pentru a se lămuri raportul dintre preşedinte şi premier, iar Parlamentul ar trebui restrâns la o singură Cameră decizională, a declarat sâmbătă, la Galaţi, Emil Boc, preşedintelePartidului Democrat Liberal.
În opinia acestuia, modificările ar trebui operate în cel mai scurt timp.
"Din nefericire, avem un sistem constituţional care trebuie reformat imediat. În ce democraţie din lume credeţi că mai există o asemenea situaţie ca la noi, adică Parlamentul, care îşi are puterea de la popor, decide că preşedintele trebuie să fie suspendat. Primul-ministru, care este alături de ei, spune că preşedintele trebuie suspendat şi demis din funcţie", a arătat Boc.
Ne ducem la popor, care este arbitrul suprem, şi le spunem celor din Parlament: Aţi greşit, nu este bine ceea ce faceţi. Guvernul mege mai departe şi fluieră, şi mai impune şi taxe auto pe care le menţine în dispreţul românilor, Parlamentul îşi menţine solidaritatea celor 322 şi îi sfidează în continuare pe români, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În orice democraţie, cine pierde pleacă acasă! Trebuie rezolvată problema raporturilor dintre preşedinte şi premier, pentru a spune foarte clar cine, la un moment dat, decide în România: cel care este numit sau cel care este ales, şi ce prerogative îi dăm", susţine preşedintele PDL.
În opinia sa, trebuie operată o modificare şi la adresa Parlamentului, ale cărui Camere ar trebui să fie comasate, deoarece atribuţiile lor sunt în linii mari similare.