UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

duminică, 23 martie 2008

Emil Boc: Nu avem în vedere niciun fel de alianţă locală, nici cu PNL, nici cu PSD

PDL exclude orice fel de înţelegere cu alte formaţiuni politice în plan local, mizând pe un procent care să se apropie de jumătate din opţiunile electoratului, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, liderul partidului, Emil Boc.
"Obiectivul nostru politic este să câştigăm singuri alegerile sau să obţinem un procent cât mai apropiat de 50% care să ne permită să guvernăm România coerent. Ne-am săturat de alianţe, am fost înşelaţi de ele, ne-au trădat partenerii, românii nu mai au încredere în ele. În concluzie, soluţia este să obţinem un procent cât mai apropiat de 50% ca să nu mai fim nevoiţi să intrăm în tot felul de dispute cu alţii care, din nefericire, nu-şi respectă cuvântul dat. Nu avem în vedere niciun fel de alianţă, nici cu PNL, nici cu PSD", a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Emil Boc.
Părerea sa a fost întărită şi de Gheorghe Flutur, vicepreşedintele PDL, în opinia căruia înţelegerea cu alte formaţiuni ar fi o greşeală.
"Partidul cel mai mare din România nu are nevoie de cârje. Cu 70 de zile înainte de alegeri, obiectivul nostru este ofensiva pentru locale, să câştigăm cât mai multe primării şi consilii judeţene. Dacă acum noi ne gândim la alianţe, înseamnă că nu contăm pe un scor foarte bun. Deci strategic este o greşeală şi atunci e clar: mergem pe obiectivul de a maximiza scorurile noastre", a spus Flutur.
Principalul obiectiv anunţat este de a cuceri o poziţie cât mai bună în jumătatea sudică a Moldovei, zonă considerată un fief al PSD.
"Obiectiv de grad zero este Moldova. Moldova de Nord a câştigat în 2004 şi acum coborâm şi spre Galaţi şi alte zone, în aşa fel încât cu 70-75%, cât are Ardealul ca şanse în capitalele de judeţe, Oltenia unde din cinci judeţe patru clar le putem câştiga, avem o şansă să facem un scor foarte bun. Nu cred că trebuie să discutăm acum altceva", a mai spus Flutur.